Trendig

Kan man ha spolarvatska i kylaren?

Kan man ha spolarvätska i kylaren?

Det kommer inte att vara någon fara alls att åka med. Spolarvätska i sig har en ganska låg fryspunkt och har du bara fyllt mellan MIN till MAX i expansionskärlet är det absolut ingen fara alls att åka med!

Är spolarvätska och kylarvätska?

Här hittar du färdigblandad och koncentrerad spolarvätska samt glykol till din bil. Glykol används i bilens kylarvätska för att förhindra att vätskan fryser och skyddar motorn mot korrosion. Etylenglykol finns i tre varianter: Blå glykol – bildar en skyddande hinna i motorn som motverkar korrosion.

Kan man använda spolarvätska som glykol?

Tipset är då att fylla till ungefär hälften, så du kan fylla på med vatten sen. Teorin är att glykol, som är en blandning av glycerol och alkohol, löses av spolarvätskan som är en alkohol. Lika löser lika.

Kan man hälla i koncentrerad spolarvätska?

Om du använder koncentrerad spolarvätska, ska du blanda ut den med vatten innan du häller den i behållaren för spolarvätska. 4. Titta ned i behållaren för spolarvätskan. Där finns ett streck som markerar hur mycket spolarvätska du kan fylla i.

Var ska man hälla spolarvätska?

Rädda din vindruta Idag är det vanligt att köpa spolarvätskan färdigblandad och hälla den direkt i bilens behållare. Många tankar också färdigblandad spolarvätska från en pump på bensinstationen. Ofta är behållaren för spolarvätska placerad i motorrummet, vilket kräver att man öppnar motorhuven för att kunna fylla på.

Vad innehåller spolarvätska mer än vatten?

Spolarvätska – färdigblandad eller koncentrerad Om du köper spolarvätska för vinterbruk ska den innehålla alkohol (ofta etanol och isopropanol) som skyddar bilens spolsystem och gör att spolarvätskan inte fryser vid låga temperaturer. I spolarvätskan finns också rengöringsmedel som löser upp smuts och damm på rutorna.

Hur Blanda koncentrerad spolarvätska?

För att få rätt proportioner blanda koncentrat och vatten i en separat dunk. För att vara flytande vid cirka minus 17 grader ska en del koncentrat som regel blandas med två delar vatten. En liter koncentrat ger alltså tre liter spolarvätska.

Vad händer om man inte fyller på spolarvätska?

Är det bara vatten behöver man göra något åt det snarast, om det fryser finns en risk för skador på bilens system för spolarvätska. Köper man koncentrerad spolarvätska finns instruktioner för hur mycket den ska spädas för att klara olika temperaturer. Ta gärna i lite extra så klarar din bil en riktig sköldknäpp.

Share this post