Allmänning

Vilken forgasare ska jag kopa?

Vilken förgasare ska jag köpa?

12mm förgasaren är bäst till en helt orginal moped eller urpluggad. Men funkar givetvis bra med en effektrörs setup och även om man bestyckar rätt så kan du köra den till sämre 70cc. 16mm förgasaren kan sitta på vissa crossmopeder original och den funkar från allt till orginal till 70cc i sportklassen.

Vilken förgasare till 60cc?

Rekommenderade förgasar storlekar

Cylinder Trimmningsgrad mild Trimmningsgrad hård
50cc 14-17mm 18-20mm
60cc 16-18mm 19-21mm
70cc 18-20mm 21-23mm
80cc 20-24mm 25-28mm

Vad ska man ha för förgasare till 50cc sport?

Jag tycker du kan satsa på en 17,5mm förgasare då den fungerar bra på en 50cc och även 70cc sport för framtiden. Vill du ha en 19mm så funkar de även på en 50cc men de kommer oftast inställda för 70cc cylinderkit vilket gör att man bör justera lågfart, högfart munstycke för att få dom gå riktigt bra med 50cc.

Vad gör en större förgasare?

Byter man upp sig i förgasar-storlek blir mopeden mycket starkare och orkar därför varva ur bättre. Eller om man precis har bytt cylinder till en 70cc eller sportcylinder så kan den behöva mer bensin. Byter man då förgasare så får man ut ”de där lilla extra” ur cylinder som då kommer gå mycket bättre!

Hur väljer man rätt munstycke?

Hitta rätt huvudmunstycke. Välj ett huvudmunstycke 10 strl större än original och arbeta dig sedan nedåt. Med ett för stort huvudmunstycke kommer moppen ”bröla” och få ett svart och sotigt tändstift. Med ett för litet munstycke kommer moppen ej att orka varva ut och tändstiftet blir vitt/grått.

Hur vet man vad för munstycke man ska ha?

Lättast att avgöra om man har för litet munstycke är att köra moppen, gärna på högvarv, och stänga av den direkt efter du varvat det. Sen tar du ut tändstiftet och kikar färgen. Är det vitt, ja då har du för litet munstycke!

Share this post