Blogga

Hur blir man GOTS certifierad?

Hur blir man GOTS certifierad?

Bara textila produkter gjorda av minst 70 % (märkning ”made with organic”) eller 95 % (märkning ”organic”) certifierade ekologiska råmaterial kan bli GOTS certifierade. Det måste stå på etiketten som de färdiga varorna märks med.

Vem står bakom GOTS?

Global Organic Textile Standard, GOTS Bakom märkningen står fyra organisationer (amerikanska OTA, tyska IVN, brittiska Soil Association och japanska JOCA).

Vad är GOTS certifierad bomull?

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell erkänd standard för ekologiska textilier. Minst 70% av det färdiga plagget måste vara tillverkat av ekologiska fibrer. Våra GOTS-certifierade underkläder består av 92% ekologisk bomull.

Vad är GOTS?

Global Organic Textile Standard (GOTS) är den världsledande textilhanteringsstandarden för ekologiska fibrer inklusive sociala kriterier. Det är en oberoende certifiering för hela textilhanteringskedjan.

Vilka KRAV finns för att få kalla en vara ekologisk?

I Sverige måste alla som vill märka livsmedel som ekologiska certifieras och kontrolleras av ett godkänt kontrollorgan. Ett livsmedel med ekologisk märkning måste innehålla minst 95 procent ekologiska ingredienser.

Vad innebär GOTS om du ska handla kläder?

GOTS organic GOTS-loggan med graden ’organic’ innebär att minst 95% av materialet är certifierat ekologiskt naturmaterial. Resten kan vara en annan fiber som t ex ger en funktion till plagget som elastan för flexibilitet i strumpor och leggings eller polyamid i strumpor för att göra dem slitstarkare.

Vad menas med organisk bomull?

När bomullen är ekologisk odlad innebär det att: du vet att kläderna är fria från rester av bekämpningsmedel och andra gifter. Den ekologiska bomullen i kläderna från Living Crafts odlas ekologiskt i Indien och Turkiet. Det används inga kemiska bekämpningsmedel mot ogräs eller ohyra och ingen konstgödsel.

Vad betyder GOTS certifiering?

GOTS-certifieringen visar på miljötänk och socialt ansvar i hela kedjan, från odling, beredning och tillverkning till färdig produkt. GOTS-märkningen visar att produkten är tillverkad av ekologiskt odlad råvara, dvs bomull från certifierade ekologiska bomullsodlare som får rättvist betalt och kan leva på sin lön.

Vad kostar ekologisk certifiering?

Grundavgiften är 3 700 kr eller 4 400 kr, vilket räcker för enklare kontroll. För en större djurgård, om man har flera djurslag eller det på andra sätt krävs mer arbete för certifieringen får man betala extra. kostnadstrappa. De minsta växtod- lingsgårdarna betalar 3 000 kr och de största 5000 kr.

Vad betyder de olika Miljömärkena?

Märkningen garanterar att maten är producerad utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och med omsorg om djur och natur. På en ekologisk gård får djuren komma ut i friska luften och äta ekologiskt foder.

Share this post