Frågor

Varfor laserar man?

Varför laserar man?

Träets ådring framträder alltså mycket tydligt på detta sätt. Om du vill ha en jämnare kulör bör du grunda med ofärgad lasyr. Då är träet mera mättat och suger därför också jämnare. En praktisk fördel med grundningen är att det är lättare att jämna ut ev överlappningsmålning och slippa de mörka skarvarna.

Är lasyr bra?

Trälasyr skyddar träet mot fukt och passar till de flesta träytor utomhus. Dock bör inte en lasyr läggas på liggande ytor. Det vill säga ytor där vatten riskerar att samlas. Detta eftersom att lasyrer bildar ett skyddande skikt som riskerar att flagna om vattenansamling skapas.

Vad använder man lasyr till?

Lasyr hjälper dig att få ett fint trädäck med kulör, lyster och karaktär som visar träets vackra ådring. Väder och vind sätter spår på trädäcken. Men tar du hand om det då och då håller trädäcket sig fint i många år. Lasyr ger en vacker lyster och kulör samtidigt som den framhäver träets ådring.

Vad innebär lasera?

Lasering är målning med transparent färg, kallad lasyr eller lasur. Den transparenta färgen har en mindre andel pigment än täckande färg, eller är gjord med laserande pigment, alltså pigment som i sig själva inte är täckande.

När använder man Täcklasyr?

Fasad Täcklasyr skyddar mot vattenupptagning, kulörförändring och kritning. Den passar för målning av husfasader, knutar, foder, staket och vindskivor.

Måste man olja innan lasyr?

För att dina uteplatser ska hålla sig fräscha och vattenavvisande är det viktigt att du oljar eller laserar dem med jämna mellanrum. Både olja och lasyr ger en transparent yta som framhäver träets natur- liga ådring och karaktär. En oljad yta behöver oljas på nytt varje år medan en laserad yta håller lite längre.

Hur många strykningar lasyr?

Du ska alltid lasera fasaden med två strykningar. Vänta med strykning nummer två tills att den första torkat. Information om när lasyren är övermålningsbar står på burken.

Varför lasyr?

Varför Täcklasyr?

Täcklasyren ger en yta som skyddar mot yttre påfrestningar samtidigt som den framhäver träets vackra struktur. Perfekt Täcklasyr är bra på många sätt, den är bland annat lättstruken, har god inträngning och vidhäftning samt skyddar mot vattenupptagning, kulörförändring och kritning.

Hur ofta behöver man måla om med Täcklasyr?

Underhållsintervallet för en fasad målad med lasyr är ca 3-5 år.

Kan man olja över lasyr?

Träolja är, precis som lasyr, en transparent färg. Det som skiljer en olja från en lasyr är att den tränger in i träet så att ytan blir fuktavvisande, medan lasyren bildar ett skyddande skikt. Med olja riskerar du inte flagning, men istället håller den inte lika länge som en lasyr.

Hur snabbt torkar Trälasyr?

Lasyren håller kulören fin och fräsch länge samtidigt som den motverkar sprickbildning och nedbrytning av träet. Beckers Trälasyr kan användas både för ny- och omlasering av träfasad. Klibbfri efter 3 timmar. Övermålningsbar efter 8 timmar.

Hur ofta måla om lasyr?

Hus målat med lasyr – målas om var 3-5 år Underhållsintervallet för en fasad målad med lasyr är ca 3-5 år.

Share this post