Rekommendationer

Vad ar Trinettekok?

Vad är Trinettekök?

Trinettkök är ett modernt, kompakt och fullutrustat kök! Med de funktionella trinettköken har du både en kyl och frys samt goda möjligheter att laga mat, diska och förvara dina kökstillbehör och varor på ett litet utrymme. Det finns pentry med kylskåp men även pentry utan kylskåp.

Vad räknas som ett kök?

Kök – Ett utrymme som är avsett för matlagning och har en golvyta på minst sju kvadratmeter (bänkar, skåp och liknande inräknat) och har direkt eller indirekt dagsljus. Som kök räknas även kokvrå med matrum om utrymmena tillsammans har en golvyta av minst sju kvadratmeter och har direkt eller indirekt dagsljus.

Vad ingår i en kokvrå?

Ett kokskåp är ett skåp som har inredning och utrustning avsett för matlagning. Kokskåpet är mindre än pentryt och kokvrå….Ingår i en kokskåp

  • Minimal diskho.
  • Kylfack.
  • 1-2 spisplattor.
  • Plats för lite porslin.

Vad menas med 1 RoK?

Antalet diskhoar i lägenheten syns på lägenhetsritningen. Rok står för ”rum och kök” och rokv betyder ”rum och kokvrå”. När det gäller våningsplan är våning 1 bottenplan.

Vad finns i ett pentry?

En kokvrå, som har synonymen pentry, är ett ’rum med samma funktion som kök men av mindre storlek och med mindre omfattande inredning’.

Vad är minikök?

Bästa miniköket 2022 – Ett minikök är även känt som ett trinettkök eller pentrykök och passar för den som inte har tillräckligt med plats för ett större kök. Det är därför perfekt på kontor, i en studentlägenhet, stugan eller i gästhuset där du inte har mycket utrymme.

Vad ska ett kök innehålla?

När det gäller inredning och utrustning för matlagning så handlar det om att det också ska finnas tillräckligt med plats för betjäningsareor för exempelvis rullstolsanvändare. Väsentliga delar, som spis och diskho, behöver vara placerade så att tillgänglighet och användbarhet kan uppnås.

Vad är skillnaden på kök och kokvrå?

Ett kök är ett ’rum avsett för matlagning och annat hushållsarbete’. En kokvrå, som har synonymen pentry, är ett ’rum med samma funktion som kök men av mindre storlek och med mindre omfattande inredning’.

Hur räknar man RoK?

Med ett rum avses ett utrymme som har en golvyta på minst sju kvadratmeter och som har direkt dagsljus. Som rum räknas inte kök, kokvrå eller hygienutrymme. Som rum räknas inte heller matrum i anslutning till kokvrå och matrummet tillsammans med kokvrån anges som kök.

Share this post