Populära

Vad ar skillnaden mellan MCT olja och kokosolja?

Vad är skillnaden mellan MCT olja och kokosolja?

MCT olja kan också användas som massageolja/hudolja och är till skillnad från kokosolja flytande och inte ett fast fett som kokosolja. Den ger glid, mjukgör och skyddar huden och känns inte kladdig då den snabbare går in i huden. Kan också användas i DIY produkter som ansiktsolja, läppcerat, salvor och cremer.

Vad smakar ricinolja?

Smaken är fet och mild. För äldre och eventuellt härsken ricinolja kan dock smaken vara rivande samt för de allra flesta mycket obehaglig. Vid mellan −17 och −18 °C stelnar ricinoljan men blir redan vid 0 °C kornig. Med salpetersyrlighet ger oljan efter några timmar fast, ljusgult elaidin.

Hur mycket MCT i kokosolja?

Kokosolja innehåller cirka 55% MCT medan ren MCT-olja består av 100% MCT. Kokosolja innehåller också alla de fyra medellånga fettsyrorna medan en bra MCT-olja endast använder de 2 mest effektiva fettsyrorna, kapryl- och kaprinsyra.

Hur bra är MCT olja?

Medellånga mättade fettsyror bryts snabbt ner av kroppen Grejen med koncentrerad MCT-olja är att den tillför snabb energi som lätt tas upp av kroppen. En skvätt MCT-olja i din dagliga kost ger därför en uppiggande effekt som håller i sig. Bra energi inför träning, till exempel!

Vad hjälper ricinolja för?

Ricinoljan har många användningsområden. Den är speciellt bra för vata- och kapharelaterade obalanser och kan användas såväl invärtes som utvärtes. Den sätter igång blodcirkulation i kroppen, hjälper mot torrhet i hud och hårbotten och mot smärta och stelhet i leder.

Hur ska man ta MCT-olja?

MCT-oljan är både smak- och doftlös och går därför bra att smyga ner i det mesta, som till exempel en smoothie, kaffe eller en härlig gurkmejalatte! Eftersom det är en koncentrerad olja bör den införas i kosten successivt, där man kan börja med ca 1 tsk per dag, och sedan trappa upp till ca 1 msk per dag.

Varför ska man dricka MCT-olja?

MCT-olja är ett potent tillskott för människor som vill vara mer i fettförbränning, alltså bränna fett för bränsle – aka ketos. När din kropp är i ketos producerar du ketoner. Ketoner hjälper till att minska matbehovet, öka dina energinivåer och öka din ämnesomsättning.

Share this post