Allmänning

Vad garanterar FSC?

Vad garanterar FSC?

FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Skogen ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen.

Hur blir man FSC-certifierad?

För att certifiera din skog behöver du ha en skogsbruksplan och tydliga rutiner för hur du bedriver ditt skogsbruk. Bland annat rutiner som visar hur du förbereder, genomför och följer upp resultaten av olika skogsskötselåtgärder. Inför en nycertifiering gör certifieraren ofta en förhandsbedömning.

FSC främjar ett miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt ansvarsfullt bruk av världens skogar. Köp FSC-märkt! FSC-märket garanterar att produkten är tillverkad av skog som är FSC-certifierad och ansvarsfullt skött.

Vilka produkter är FSC märkta?

I stort sett allt som är gjort av trä, och andra produkter som kommer från skogen, kan bära FSC-märket. En korrekt märkt produkt ska bära vår symbol och ha ett licensnummer (FSC® C000000). Söker du underleverantörer kan du söka i internationella FSC:s certifikatsdatabas.

Vad är FSC märkt papper?

Forest Stewardship Council (FSC) FSC-systemet bygger på frivillig certifiering av ett ansvarsfullt skogsbruk enligt 10 globala Principer. FSC certifierar inte själva utan godkänner certifieringsföretag som utför kontrollerna inför certifieringen.

Vad betyder en märkning med FSC?

FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.

Vilka ligger bakom FSC?

Vem ligger bakom FSC? Det är Forest Stewardship Council som ligger bakom certifieringen. Forest Stewardship Council grundades I Toronto 1993, efter att världsmiljökonferensen i Rio de Janeiro 1992 inte resulterade i några överenskommelser om ett mer ansvarsfullt skogsbruk.

Vad betyder miljömärket FSC?

Vem skapade FSC?

FSC bildades i september 1993 i Toronto på initiativ av företrädare för miljöorganisationer, skogsbrukare, företag som använder virke i sin produktion, urbefolkningsorganisationer och miljömärkningsorganisationer från 25 olika länder.

Share this post