Allmänning

Far ofta halsinfektioner?

Får ofta halsinfektioner?

Har du ofta ont i halsen eller får återkommande halsfluss? Det finns hjälp att få. En behandlingsmetod för att förebygga återkommande svåra bakteriella halsinfektioner är att operera bort halsmandlarna då infektionerna ofta sätter sig där.

Varför får man halsfluss hela tiden?

Om du får halsfluss ofta kan du behöva operera bort halsmandlarna. För att det ska bli aktuellt ska du ha haft halsfluss tre till fem gånger under ett till två års tid. Dessutom ska du ha blivit behandlas med antibiotikasorterna klindamycin eller cefadroxil utan att det har hjälpt.

Vad är kronisk halsfluss?

Halsfluss är en infektion i halsmandlarna som kan bero på virus eller bakterier, oftast streptokocker. Vanliga symtom är att du får ont i halsen, feber och svårt att svälja. Infektionen kan gå över av sig själv, men ibland behövs behandling.

När slutar halsfluss smitta utan penicillin?

Antibiotika mot halsfluss Om infektionen beror på bakterier och du har stora besvär kan din läkare sätta in behandling med antibiotika, om hen anser att det är befogat. Hur länge du har halsfluss kan variera – men du slutar oftast smitta andra efter ungefär 2 dagar.

Kan man ha halsfluss utan att ha feber?

Halsfluss kännetecknas av inflammerade, svullna halsmandlar och svullna lymfkörtlar med eller utan feber. Det gör ont i halsen, särskilt när du sväljer. Du kan även få smärtutstrålning mot öronen och beläggningar i halsen, vilket är särskilt vanligt vid en bakteriell infektion.

Hur länge kan man ha halsfluss?

Halsfluss är vanligast bland barn och unga, men alla kan drabbas. Besvären brukar visa sig ett par dagar efter smittotillfället, ibland längre, och går som regel över efter en vecka eller två.

Hur smittar halsinfektion?

Halsinfektioner smittar lätt, särskilt de som beror på virus. Du kan bli smittad genom direktkontakt. Det kan till exempel vara om du tar någon i hand och därefter tar dig själv i ansiktet, eller om du kysser någon. Undvik att smitta andra genom att hosta eller nysa i armvecket.

Share this post