Ny

Vad ar det for klimat i Kenya?

Vad är det för klimat i Kenya?

Trots att Kenya ligger vid ekvatorn har stora delar av landet ett tempererat klimat, tack vare den höga höjden. Längs kusten är klimatet tropiskt: hett och fuktigt.

När är det som varmast i Kenya?

April är den blötaste månaden (cirka 200 mm) och juli den torraste (inte mer än 20 mm). Juli är den kallaste månaden med temperaturer mellan elva och 22 grader. Februari och mars är de varmaste månaderna med högsta medeltemperatur på 27 grader. Norr om huvudstaden Nairobi hittar man Kenyas centrala högländer.

Hur varmt är det i Kenya på sommaren?

Vattentemperatur för Kenya är varmast i mars med temperatur på 29°C. Temperaturen för Kenya är som kallast i juni med medeltemperatur på 28°C. Solsäkrast är det i februari med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i maj då det uppmätts till 274 mm.

Vart i Afrika regnar det mest?

Vid ekvatorn finns den så kallade tropiska zonen som är Afrikas fuktigaste region.

Hur är naturen i Kenya?

Grönskan är här frodig och det finns en del tropisk regnskog. De låglänta områdena vid Victoriasjön drabbas emellanåt av översvämningar under regnperioderna. I norr består Kenya av vidsträckt stäpp och halvöken. Nederbörden är liten och torkan utgör ett ständigt hot mot nomadbefolkningens boskap.

Hur ser Kenyas natur ut?

Landskapet i Kenya bär på stor variation. Från savann i söder, till tropisk regnskog i väst och öken i norr. Landet delas upp av den enorma Riftdalen (Great Rift Valley) som sträcker sig längs hela Afrikas östkust. På savannen i söder lever elefanter, lejon, giraffer, zebror och antiloper.

Vilken klimatzon ligger Nairobi i?

Längs kusten är klimatet tropiskt: hett och fuktigt. I Nairobi som ligger på cirka 1 700 meters höjd över havet ligger dagstemperaturen normalt mellan 20 och 25 grader året runt, medan det nattetid kan vara runt 10 grader. Nederbörden är ojämnt fördelad över landet. Mest regn faller vid kusten och i högländerna.

Var bor de flesta i Afrika?

De mest tätbefolkade områdena finns i partier längs kontinentens kuster, mellan floderna Gambia och Kongo, längs den övre och nedre delen av Nildalen och området runt de östafrikanska insjöarna. Mest glesbefolkade är Sahara och de torraste områdena av savannen.

Share this post