Allmänning

Ar det mycket matte i fastighetsmaklare?

Är det mycket matte i fastighetsmäklare?

Behörighet till att kunna söka en högskoleutbildning Mäklare inkluderar bland annat Matematik 3b eller 3c. Om du inte gillar matte så värst mycket, bör du inte söka Teknik eller Naturvetenskapsprogrammet, där det avancerade spår läses: c-spår.

Måste man ha ai alla ämnen för att bli mäklare?

Hej Linnea, Vad kul att du vill bli fastighetsmäklare! För att bli fastighetsmäklare så behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Så det är dessa kurser du bör läsa i gymnasiet.

Vad ska man ha för betyg för att bli mäklare?

För att bli fastighetsmäklare så behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet eller Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi. Du kan läsa alla dessa program på Komvux.

Hur mycket merit behöver man för att bli fastighetsmäklare?

Behörigheten till Civilekonomprogrammet är Matematik 3 b/c och Samhällskunskap 1b. För fastighetsmäklare så är behörigheten till det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Vad antagningspoängen är till dessa utbildningar varierar mellan olika högskolor och terminer.

Vilka ämnen behöver man för att bli fastighetsmäklare?

Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Du kan plocka ihop dina egna kurser enligt Fastighetsmäklarinspektionens (FMI) kravlista eller gå Fastighetsmäklarprogrammet som finns på ett flertal lärosäten.

Vad krävs för att bli mäklare?

Utbildningskrav

  • Krav för fullständig registrering.
  • Annan civilrätt, minst 15 högskolepoäng.
  • Skatterätt, minst 7,5 högskolepoäng.
  • Ekonomi, minst 15 högskolepoäng.
  • Byggnadsteknik, minst 7,5 högskolepoäng.
  • Fastighetsvärdering, minst 7,5 högskolepoäng.
  • Valbar breddning eller fördjupning, minst 22,5 högskolepoäng.

Vilka kurser behöver man för att bli mäklare?

Hur många poäng behöver man för fastighetsmäklare?

I FMI:s bestämmelser anges att för att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering krävs både teoretisk utbildning från ett universitet eller en högskola och praktik. Utbildningen ska omfatta minst 120 högskolepoäng.

Vad är Antagningspoängen för mäklare?

Höstterminen år 2020 hade Fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle antagningspoängen 16.29 i urvalsgrupp BI, 16.90 i urvalsgrupp BII och 0.65 i urvalsgrupp HP. I urvalsgrupperna BF och SA hade utbildningen 4.00 respektive 0.00 i antagningspoäng.

Share this post