Allmänning

Ar krysantemum perenn?

Är krysantemum perenn?

Krysantemum (Chrysanthemum morifolium) är en flerårig ört i familjen korgblommiga växter.

Hur kallt klarar krysantemum?

Krysantemum trivs i den svala höstluften, men den klarar inte minusgrader. Bär man in den under natten eller täcker den med fiberduk så klarar den sig länge.

Kan man plantera krysantemum ute?

Krysantemum används ofta för att skapa ett färgstarkt blickfång i krukor på terassen eller utanför ytterdörren. Men vad många inte vet är att det också går bra att plantera krysantemum ute i trädgården. Men tänk då på att flertalet krysantemum inte är vinterhärdiga även om de i regel överlever den första frosten.

När kan man plantera ut krysantemum?

Krysantemum blommar ända tills frosten kommer. Krysantemum med knoppar vars färg syns kommer att blomma i upp till fyra veckor och den är lättskött. Den ska vattnas rejält, men får gärna torka ut lätt mellan vattningarna.

Hur odlar man krysantemum?

Snabba tips för krysantemum

  1. Placering. Trivs bäst på ljusa växtplatser utan direkt sol.
  2. Vattning. Vattna en till två gånger i veckan så att jorden hålls lät fuktig.
  3. Näring. Näring brukar inte behövas då växten oftast läggs på komposten efter blomning.
  4. Beskäring. Plocka bort vissna blommor efterhand.

Vad är bäst att odla i växthus?

Förutom gurka och tomater, som är de vanligaste växtarterna som odlas i växthus, går det även fint att odla tidiga grönsaker som sallat och rädisor. Man kan odla störbönor och majs om man bor i de trakter där dessa växter inte kan odlas ute. Man kan odla snittblommor som rosor, nejlikor och krysantemum.

Kan man odla krysantemum?

För den intresserade växthusägaren är odling av krysantemum för snitt en både spännande och intressant odling. Krysantemum kan frösås men här beskrivs hur krysantemum förökas med sticklingar. Man börjar med att köpa en eller flera krukor i de färger som man tycker om.

Share this post