Rekommendationer

Hur odlar man stora pumpor?

Hur odlar man stora pumpor?

Odla jättepumpa

  1. Välj fröer till mammutpumpa.
  2. Förodla jättepumpan inomhus.
  3. Plantera i näringsrik, lucker jord.
  4. Ge pumpan värme och vatten.
  5. Gödsla jättepumpan regelbundet hela säsongen.

Vilken gödning till pumpa?

De trivs i en lucker jord, gärna i upphöjda bäddar. Det bästa är att så fröna inomhus i maj och plantera ut plantorna i juni när risken för frost är över och jorden blivit varm. Vattna ofta (använd vatten ur tunna som är tempererat, inte kallt slangvatten) och gödsla regelbundet med hönsgödsel.

Hur får man pumpor?

Odla pumpa från frö – steg för steg

  1. I framförallt södra Sverige går det att odla direkt på friland från maj månad, men du får större chanser att lyckas med din pumpaodling om du väljer att förkultivera den inomhus först.
  2. Se till att införskaffa både planteringsjord och såjord som är avsedd för förkultivering.

Vilken jord till pumpa?

Välj en plats med mycket sol och värme för att få din pumpa att trivas som bäst. Den föredrar även näringsrik jord med en hög mullhalt. pH-värdet får gärna vara runt 7. Innan utplantering behöver plantorna härdas.

Hur stor blir en Paprikaplanta?

Paprika är en värmekrävande växt och trivs därför bäst i växthus. Den har ett busklikt växtsätt och beroende på sort blir den mellan 50-100 cm hög. Det finns många olika sorter med olika utseende och smak att välja mellan.

Hur snabbt växer paprika?

En planta planteras ut då den är 8-10 veckor. De tidigaste sorterna jag hittat har en utvecklingstid på cirka 50 dagar. Från sådd till skörd på cirka 4 månader med andra ord. Jag har sorter av paprika som blir riktigt små plantor som utvecklas på kort tid.

Hur toppar man Paprikaplanta?

Man toppar tidigt i småplantstadiet, när chiliplantan fått några bladpar och är ca 15 cm hög. De sorter som växer väldigt vidlyftigt och är starkväxande behöver toppas två gånger. Andra toppningen görs efter ytterligare några veckor. Använd gärna en stadig och bra liten sekatör som ger ett skarpt och rent snitt som t.

Share this post