Ny

Varfor funkar inte min farthallare?

Varför funkar inte min farthållare?

Mest troligt är att det är fel på pedallägesgivaren som sitter i bromsförstärkaren som inte fungerar.

Hur kopplar man in farthållare?

Aktivera/starta Farthållaren För att starta Farthållaren: Med symbol/funktion visad – tryck på rattknapp (2). Farthållaren startas och aktuell hastighet lagras som hastighet.

Hur funkar farthållare 940?

På blinkersspaken har du en skjutbar knapp med tre lägen. Ställ den längst åt höger. För den ett steg åt vänster, där fastnar den i läget, nu ska farthållaren vara aktiverad.

Hur fungerar en farthållare?

När farthållaren är aktiverad kan den inställda hastigheten finjusteras uppåt eller nedåt med hjälp av knappar på reglaget. Fartkontrollen förblir aktiv till dess bromspedalen eller kopplingspedalen (på manuellt växlade bilar) trampas ned, eller till dess att den stängs av på reglaget.

Vilket körsätt sparar mest bränsle?

Sparsam körning, ekonomisk körning eller EcoDriving är en körteknik som kan ge 10–20 procent lägre bränsleförbrukning än det körsätt som de flesta har idag (2005). Tekniken är framtagen för att minska bilismens miljöpåverkan, men den medför samtidigt påtagligt lägre bränslekostnader och mindre slitage på fordonet.

Vilket körsätt är mest ekonomiskt och miljövänligt?

Jag kör med jämn fart på låga växlar. Jag kör med jämn fart men med högt varvtal (3000 varv/min). Frågans rätta svarsalternativ visas inte då detta är en av alla våra premiumfrågor. Det mest miljövänligaste körsättet får du genom att köra med jämn fart och undvika att stanna i onödan genom att planera din körning.

Varför är miljövänlig körning viktigt?

Genom sparsam körning, eller så kallad ecodriving, kan du sedan minska din bränsleförbrukning med upp till 20 procent! Tricket är att vara förutseende, inte gasa i onödan och att planera din resa. Detta minskar dessutom olycksrisken och sliter mindre på däck och fordon.

Vilket av följande körsätt är mest miljövänligt?

Kan du beskriva vad ekonomiskt varvtal innebär?

Vid de varvtal som gäller för någorlunda normal och ekonomisk körning, under 3 000 rpm, stiger nästan alltid verkningsgraden med ökande moment. Maximal verkningsgrad har de flesta bensinmotorer vid maxmoment 2 500 rpm, dieselmotorer vid något lägre varvtal.

Share this post