Blogga

Vad ar normalt blodsocker hos barn?

Vad är normalt blodsocker hos barn?

Glukosvärden mellan 4-6 mmol/L fastande, innan måltid samt nattetid rekommenderas. Glukosvärden mellan 4-8 mmol/L efter måltid rekommenderas.

Vad är högt blodsocker för barn?

Högt blodsockervärde kan leda till ketoacidos När barnet inte har tillräckligt med insulin stiger blodsockervärdet. Barnet kan då få syraförgiftning, så kallad ketoacidos. Det är ett allvarligt tillstånd som kan bli livshotande om det inte behandlas.

Hur märkte ni att ert barn har diabetes?

De klassiska tecknen på att ett barn har insjuknat i typ 1 diabetes är trötthet, törst, stora urinmängder och viktnedgång. Om blöjan blir omotiverat allt för tung eller om barnet som inte längre använder nattblöjor plötsligt börjar kissa i sängen kan det vara tecken på diabetes.

När får barn diabetes?

I dag ser vi barn som insjuknar redan i 3-4-årsåldern, medan det för ett par årtionden sedan var vanligare att debuten skedde vid 12-14 års ålder. Fetma är en känd riskfaktor för diabetes typ 2, så kallad åldersdiabetes (se rutan på sidan 18).

Vad är normalt blodsocker under dagen?

Under dagen kommer ett normalt blodsocker att variera mellan 3 och 7 mmol / L. Beroende på vad du äter kan det komma upp till 10 mmol / L. Normalt blodsocker stiger och sjunker under dagen beroende på den mat och dryck som du intar. Normalt blodsocker regleras till normalvärdet med insulin som produceras i bukspottkörteln.

Vad är tecken på lågt blodsocker?

Andra tecken på lågt blodsocker kan vara darrningar, huvudvärk, matthet, hjärtklappning och/ eller synrubbningar. Typiska tecken på högt blodsocker kan vara trötthet, överdriven törst, täta urinträngningar, muntorrhet och torrhet i slemhinnor och hud.

Vad är symtom på för högt blodsocker?

Symtom på för högt blodsocker är: 1 trötthet 2 illamående 3 muntorrhet 4 frekvent urinering 5 törst 6 klåda

Vad är normalt blodsocker vid diabetes?

Normalt blodsocker vid diabetes. För de flesta friska individer är normala blodsockernivåer följande: Mellan 4,0 till 5,4 mmol/l (72 till 99 mg/dl) vid fastande. Upp till 7,8 mmol/l (140 mg/dl) 2 timmar efter att ha ätit.

Share this post