Ny

Nar anvands ABFF?

När används ABFF?

ABFF står för Allmänna bestämmelser för entreprenader inom fastighetsförvaltning och service och kan jämföras med byggbranschens AB04, ABT06 och ABK09. Men medan de regelverken är anpassade för projekt med början och slut, är ABFF anpassat för återkommande tjänster såsom drift, underhåll och servicetjänster.

När tillämpas ABT 06?

ABT 06 Allmänna Bestämmelser för totalentreprenader är avsedda att användas vid byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten som utförs på totalentreprenad, dvs då entreprenören svarar för projektering och utförande. Standardbestämmelserna kan användas både vid delad entreprenad och generalentreprenad.

Vad betyder huvuddel vid entreprenader?

Svar: I AB/ABT definieras huvuddel som; del av kontraktsarbetena som anges som huvuddel i kontraktshandlingarna och för vilken en angiven del av kontraktssumman har fastställts. Om dessa villkor uppfylls tillämpas bestämmelserna gällande slutbesiktning samt ansvars- och garantitid på varje huvuddel för sig.

Vad är tanken och syftet med att använda ABFF 15?

ABFF 15 innehåller Allmänna bestämmelser för entreprenader inom fastighetsförvaltning och service. ABFF är utformad i syfte att inom ramen för ett kontraktsförhållande skapa en rimlig balans mellan parternas intressen.

Vad är ABFF 12?

Produktbeskrivning. Allmänna bestämmelser för fastighetsförvaltning – ABFF, är grunden för ett Aff-avtal. Det är ett dokument med ett 60-tal paragrafer som finns i olika årgångar. Den årgång som ett avtal hänvisar till är den som gäller för avtalet, oavsett hur många nya utgåvor det har kommit efter det.

Finns det några regler i de allmänna villkoren om hur entreprenören ska utföra entreprenaden?

De mest kända standardavtalen finns inom byggbranschen och heter Allmänna bestämmelser för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader. Dessa finns i olika anpassningar beroende på vilken entreprenadform som avses.

Vad är ABFF 15?

Share this post