Populära

Vilka produkter finns KRAV-market pa?

Vilka produkter finns KRAV-märket på?

I mataffären kan du hitta grönsaker, frukt, kött, mjölk, ägg och mycket annat med ett KRAV-märke på. KRAV-märket talar om att maten är ekologisk och mer hållbar. Det betyder att bonden har använt naturliga ämnen och gödsel från djuren i sina odlingar – inga kemikalier som är främmande för naturen.

Vad kallas kontrollen av att KRAVs regler följs och godkännande av produktionen?

Det finns knappast någon mat som är så väl kontrollerad som den KRAV-märkta. Alla KRAV-certifierade företag i hela livsmedelskedjan måste följa KRAVs regler – både de som odlar och de som förädlar KRAV-märkt mat.

Vad är KRAV-märkt kött?

Alla KRAV-märkta djur är uppfödda med foder utan GMO. Alla djur får vara ute så mycket som möjligt, även när det inte är betesperiod, för att det är naturligt för dem och gör dem friska och starka. Alla djurslag får vara ute och beta under sommaren. Det ger både foder och naturlig sysselsättning.

Varför är det bra med kravmärkt?

KRAV-märkt mat ska vara så naturlig som möjligt och produceras därför på ett sätt som är bra för miljön, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Istället använder KRAV-bonden naturlig stallgödsel, och tar bort ogräs och skadeinsekter på mer skonsamma sätt.

Vem är det som alltid gör den slutliga bedömningen om en verksamhet uppfyller KRAVs regler?

När nya regler ska tas fram görs det tillsammans med producenter, konsument- och miljöorganisationer, forskare och handel. KRAVs regelkommitté tillför bred extern kunskap som gör att reglerna blir granskade ur olika synvinklar.

KRAV-märket visar att en vara är ekologisk och så hållbart producerad som möjligt. Det betyder att den är producerad med hänsyn till natur, klimat, djur och människor. I mataffären kan du hitta grönsaker, frukt, kött, mjölk, ägg och mycket annat med ett KRAV-märke på.

Hur många konsumenter känner till KRAV?

Känt, pålitligt och kunnigt. KRAV fortsätter vara ett av Sveriges mest välkända och uppskattade varumärken med hög trovärdighet bland svenska folket, enligt den senaste Sifo-undersökningen från hösten 2018.

Vad krävs för kassaregister?

Skatteverket har följande kassaregister krav:

  • Alla företag som säljer varor eller tjänster som betalas kontant till ett belopp som överstiger 4 prisbasbelopp per år måste ha ett godkänt och certifierat kassaregister av skatteverket.
  • Det räcker inte med att bara köpa ett godkänt certifierat kassaregister.

Share this post