Populära

Vem kom pa tvattmaskinen?

Vem kom på tvättmaskinen?

Den första moderna tvättmaskinen med en tunna som snurrar tvätten uppfanns av James King 1851. År 1858 uppfann Hamilton Smith den roterande tvättmaskinen. 1874 uppfann William Blackstone en av de första lätthanterliga tvättmaskinerna och den första elektriska tvättmaskinen introducerades 1910 av Alva John Fisher.

Hur många tvättmaskiner?

Hur många tvättmaskiner har man rätt till? Det finns inget lagkrav om antalet tvättmaskiner per fastighet. Normalt i branschen är att det finns minst två tvättmaskiner i en fastighet, plus torktumlare och eventuellt torkskåp. Om det är fler än 20-30 hushåll behövs fler maskiner.

Hur fungerade den första tvättmaskinen?

Under 1800-talet kom de första primitiva tvättmaskinerna. Dessa bestod av en trätunna som roterades för hand, ibland kombinerade med manglare som användes för att pressa ut vattnet i kläderna. Det verkliga genombrottet kom i början på 1900-talet, då den första elektriska tvättmaskinen kom.

Hur man sätter på en tvättmaskin?

I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt. *-symbolen: avser vart du ska hälla i sköljmedel, om du så önskar använda det.

När började man använda tvättmaskinen?

Den moderna elektriska tvättmaskinen som vi har lärt känna och älska blev populär på 1930-1950-talet. Då översteg försäljningen av automatiska tvättmaskiner för första gången försäljningen av deras antika elektriska tvättmaskiner.

Hur många tvättmaskiner i veckan?

Normalt i branschen är ändå att det finns minst två tvättmaskiner i en fastighet, plus torktumlare och eventuellt torkskåp. Om det är fler än 20-30 hushåll behövs fler maskiner. Vanligen ska man kunna tvätta en gång i veckan, i tretimmarspass, men det finns inga skrivna regler om detta.

Share this post