Ny

Maste man anvanda Guidekabel?

Måste man använda Guidekabel?

Men hemgången kan ta sin tid om den råkar befinna sig långt från basstationen och därför måste följa kabeln runt hela trädgården. Det sliter också onödigt mycket på gräset i kanterna. För att undvika det har vissa tillverkare en speciell guidekabel som dras från boet genom trädgården.

Hur funkar Guidekabel?

Guidekabeln är samma kabeltyp som begränsningsslingan, men utgör ett slags genväg tillbaka till stationen. Den dras från stationen och kopplas därefter in någonstans längs med begränsningsslingan, lämpligen i rakt motsatt ände från stationen så långt bort som möjligt.

Hur koppla Guidekabel?

Guidekabeln dras t. ex. ut från laddstationen mot en avlägsen del av arbetsområdet eller genom en smal passage, och kopplas sedan ihop med begränsningskabeln. Samma kabel som används till begränsningsslingan används också till guidekabeln.

Hur lägger man kabel till robotgräsklippare?

Börja dra guidekabeln från laddstationen och spara ca. 50 cm kabel vid laddstationen. Dra sedan kabeln två meter rakt ut från laddstationen och vidare mot den utmärkta punkten på guideslingan.

Hur lång kan en Guidekabel vara?

Slingkabeln används också till guidekabeln. Kabeln som levereras för installationen, är 200 m lång (150 m för Automower® 310). Om det inte räcker, kan mer kabel köpas och med ett skarvdon skarvas på den befintliga kabeln. Maximal tillåten längd på begränsningsslingan är 800 m.

Kan man skarva Guidekabel?

Använd alltid skarvdon som är avsedda för att ligga i marken och klara fuktig miljö. Husqvarna och Gardena rekommenderar skarvdon från 3M som är fyllda med silikon. De är enkla att använda och rätt skarvat ger de en fukttålig skarv som tål att ligga i marken i många år.

Kan man ha 2 Guidekablar?

Det smidigaste är att välja en robotgräsklippare med flera guidekablar. Med kabeln kan du leda roboten så att den går själv från en gräsyta till en annan. Guidekablarna minskar också söktiden när roboten ska ta sig till laddstationen. Samtliga modeller från Husqvarna Automower® 420 och uppåt har dubbla guidekablar.

Share this post