Rekommendationer

Vad ar syftet med scaling?

Vad är syftet med scaling?

BAKGRUND. Den parodontala ickekirurgiska behandlingen syftar till att avlägsna tandsten och bryta sönder det dentala plackets/biofilmens uppbyggnad. Dentalt plack benämns numera som dental biofilm och depuration/ickekirurgisk behandling som mekanisk infektionsbehandling, MIB.

Varför gå till tandhygienist?

Varför ska jag gå till en tandhygienist? En tandhygienist är speciellt utbildad för att göra undersökningar och mindre behandlingar och är experter på att lära dig hur du tar hand om dina tänder och tandkött på bästa sätt. De har möjlighet att spendera längre tid tillsammans med dig än vad en tandläkare kan.

Hur bildas subgingival tandsten?

Subgingival tandsten Det beror på att tandköttsfickorna blir inflammerade. Inflammationen luckrar på sikt upp tandköttet och bryter ner fästet för tänderna. Om man inte får behandling för detta så kan det så småningom leda till tandlossning.

Hur ofta behöver man gå till tandhygienist?

Många besöker tandhygienisten en gång om året och många gör det två gånger om året. De som har problem med tandlossning går var tredje-fjärde månad för att få bort alla bakterier och få friska tänder igen. De unga som har gratis tandvård går ofta vartannat år till tandhygienist och vartannat till tandläkaren.

Hur uppstår parodontit?

Tandlossning är en infektion i tandens fäste och som kan leda till att tänderna långsamt lossnar från käken. Du kan undvika det genom att hålla tänderna rena varje dag. Det är bakterier runt tänderna som orsakar en infektion. Om du inte rengör tänderna ordentligt kan tandköttet bli inflammerat.

Vad är Fickdjup?

För att klassificeras som frisk får endast mindre än 10 % antal blödande tandköttsfickor i bettet registreras. Dessutom får fickdjupen inte överstiga 4 mm (förutom vid pseudofickor) samt att de tandköttsfickor som är 4 mm djupa inte får blöda vid sondering överhuvudtaget.

Share this post