Allmänning

Vilka personer anvisar arbetsformedlingen till skyddat arbete hos Samhall?

Vilka personer anvisar arbetsförmedlingen till skyddat arbete hos Samhall?

De som anvisas till anställning på Samhall AB ska vara personer med funktionsnedsättning vars arbetsförmåga är så nedsatt till följd av en funktionsnedsättning att personen inte kan få något annat arbete och vars behov inte kan tillgodoses genom andra insatser.

Vilka parter samverkar i en rehabiliteringsutredning?

Om den försäkrade medger det skall Försäkringskassan i arbetet med rehabiliteringen samverka med hans eller hennes arbetsgivare och arbetstagarorganisation, hälso- och sjukvården, socialtjänsten samt arbetsmarknadsmyndigheterna och andra myndigheter som kan vara Page 10 10 berörda.

Vad är skyddat arbete på Samhall?

Förändringen innebär även ett förtydligande vad gäller skyddat arbete. För att anvisas till skyddat arbete ska en persons arbetsförmåga vara så nedsatt till följd av en funktionsnedsättning att personen inte kan få något annat arbete och deras behov ska inte kunna tillgodoses genom andra insatser.

Vad gör Samhall?

Vårt uppdrag Vi ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning och på så sätt ge dem en plats på den ordinarie arbetsmarknaden. Målet är att 1500 medarbetare varje år ska lämna oss för andra arbetsgivare.

Vem ansvarar för att en rehabiliteringsplan görs?

Om din medarbetare förväntas vara sjukskriven under minst 60 dagar, har du som arbetsgivare ansvar för att ta fram en plan för hur hen ska kunna komma tillbaka i arbete. Planen ska tas fram senast 30 dagar efter att medarbetaren blev sjuk.

Vad är en Rehabutredning?

Syftet med utredningen är att ta reda på behovet av åtgärder – göra upp en tidsplan, klargöra vem som har ansvar för vad och vilka åtgärder som planeras. Som anställd har du rätt att ha ett fackligt ombud med vid rehabutredningen. När utredningen är klar ska den lämnas till Försäkringskassan.

Vem kallar till Rehabmöte?

Vid ett avstämningsmöte så medverkar Försäkringskassan och de har även en tydlig struktur för dessa möten i allt från kallelse, genomförande till dokumentation. Möten där Försäkringskassan inte medverkar brukar kallas rehabmöte.

Får man arbetsträna på annan arbetsplats?

Utgångspunkten är att medlemmen ska återgå i arbete hos sin tidigare arbetsgivare trots att hen arbetstränar hos en annan arbetsgivare. Det ska upprättas ett avtal mellan medlemmen och arbetsgivaren och facket ska vara med när avtalet upprättas eftersom det kan handla om anställningsskyddsfrågor.

Share this post