Ny

Vad gor du pa fritiden intervju?

Vad gör du på fritiden intervju?

Vad gör du på fritiden? Arbetsgivare är inte bara nyfiken på hur du är och fungerar på jobbet utan vill även veta hur du är som person utanför arbetet. Välj ut dina främsta fritidsintressen.

Vilka frågor ska man ställa på en anställningsintervju?

5 smarta frågor att ställa på en anställningsintervju

  • Vad är enligt dig det bästa med att jobba här?
  • Om jag började jobbet imorgon, vilka arbetsuppgifter skulle vara de första jag får ta tag i?
  • Vilka kompetenser kommer att vara mest avgörande när ni väljer kandidater?
  • Vad är nästa steg i rekryteringsprocessen?

Vad ska jag fråga på anställningsintervjun lärare?

Förbered dig på att svara på frågor om dig själv, varför du söker tjänsten och varför de ska anställa just dig….Frågor att ha färdiga svar på kan vara:

  • Vad har du arbetat med tidigare?
  • Hur arbetar du i lag — samarbetar?
  • Vad kan du tillföra vår arbetsplats?
  • När kan du börja?

Hur skulle en tidigare kollega beskriva dig?

Beskriv vad du har gjort i dina tidigare arbeten Försök vara jordnära och konkret i dina beskrivningar. Nöj dig inte med att säga att jag jobbade inom ”administration” eller ”jobbade på lager” utan berätta även om sammanhanget i stort.

Hur fungerar du i olika situationer?

Tänk dig för noga innan du svarar på den här frågan. Det är inte bara en ja-eller-nej-fråga. Ge exempel på hur du fungerar när du jobbar tillsammans med andra. Försök komma på flera olika exempel från arbetsplatsen, skolan eller ditt lag om du håller på med sport.

Vad ser du dig själv om 5 år?

Vissa tycker att det är en lätt fråga att svara på, medan andra behöver fundera lite. Du kan först och främst utgå från att intervjuaren förväntar sig att du ska sätta frågan i relation till själva tjänsten du söker och vilka utvecklingsmöjligheter du ser för dig själv i din profession.

Vilka frågor ska jag fråga arbetsgivare?

Följande frågor kan vara bra att ställa till arbetsgivaren under anställningsintervjun:

  • Hur ser en typisk arbetsdag ut?
  • Finns det något med min bakgrund som ni undrar över?
  • Vem eller vilka kommer jag att jobba tillsammans med?
  • Finns det möjligheter att utvecklas?
  • Vad vill ni att jag ska uppnå med jobbet?

Vilka tre frågor hade du ställt till en arbetsgivare?

Den typen av frågor visar arbetsgivaren att det är viktigt för dig få veta hur företagets värderingar och klimatet på arbetsplatsen ser ut. Du visar att du är mån om att hitta din plats i företagskulturen – och inte bara ute efter ett jobb – men också att du är en person med integritet.

Vad vill du åstadkomma i arbetslivet på detta jobb?

Beskriv hur du ämnar att uppnå dina mål Du vill också i korthet förklara vilka steg du kommer att vidta för att uppnå de mål du beskrivit. Om du till exempel vill få en ledarroll i framtiden. Då är det viktigt att du beskriver de steg du har vidtagit eller kommer att ta för att nå dit.

Vad kan du bidra med i den här tjänsten utifrån dina erfarenheter och kunskaper?

Utgå från vad det stod i jobbannonsen att arbetsgivaren sökte och koppla ihop hur du med dina erfarenheter och kunskaper är rätt person för tjänsten. Här kan du nämna flera saker om dig själv som gör att du passar för tjänsten. Ge konkreta exempel angående varför du anser dig själv vara den rätte för tjänsten.

Varför ska vi välja dig för den här tjänsten Nämn tre anledningar *?

Vad har du som ingen annan har? Ett annat exempel hur du kan motivera varför du passar för jobbet är att relatera dina egenskaper, styrkor och din personlighet till arbetsplatsen. Vad gör att just du skulle kunna bidra till företagets utveckling? Eller kultur?

Vem är du i arbetsgruppen?

Vilken roll brukar du ta i gruppen? Här kan du göra en enkel skattning för att se vilka av de sex rollerna som är mest framträdande hos dig. Be gärna dina kollegor testa också och se om ni tycker att det stämmer och se hur ni kompletterar varandra!

Share this post