Blogga

Vad ar Stjarnlosa natter budskap?

Vad är Stjärnlösa nätter budskap?

Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld.

Vem är Amina i Stjärnlösa nätter?

Àmar föddes i norra Irak och växte upp i Sverige. Hans pappa var dominerande. Därför bestämde han över Àmars liv. Då tvingades Àmar att gifta sig med sin kusin Amina, som bor i Irak.

Hur många sidor är Stjärnlösa nätter?

E-bok

Format Pocket
Språk Svenska
Serie Stjärnlösa nätter-trilogin (del 1)
Författare Arkan Asaad
Antal sidor 250

Hur gammal är Arkan Asaad?

41 år (1 december 1980)Arkan Asaad / Ålder

Vad är viktigt för Amars pappa?

För Amàr växte upp i Sverige, och han är fortfarande i den svenska kulturen. Men det är självklart för pappan att tvinga Amàr eftersom Amàrs pappa inte växte upp i Sverige. Han har egen kultur, religion och lagar. Framför allt måste vi måste förstå och veta vad är kultur och religion etc.

Hur slutar boken Stjärnlösa nätter?

Därmed har han också brutit helt med sin familj och släkt, vilket är en mycket svår situation för honom. Arkan Asaad själv försonades slutligen med sin familj och släkt, ja även med sin far, som var den allra mest drivande kraften bakom giftermålet. Det slutade i Asaads fall alltså särskilt lyckligt.

Var och när utspelar sig Stjärnlösa nätter?

Det är en hjärtslitande historia vi får i Arkan Asaads debut Stjärnlösa nätter. Asaad är född i den kurdiska delen av norra Irak men växte upp i Eskilstuna. Hans berättelse handlar om något så sällan diskuterat som manligt bortgifte. Handlingen utspelar sig kring år 2000.

Hur gammal är Amar i Stjärnlösa nätter?

Efter många motsträviga om och men bilar pappan, 19-åriga Amár och hans fyra yngre syskon ner till släkten i norra Irak. Väl framme hos släktingarna blir de omslutna av värme och omsorg, och till en början njuter Amàr av att fira lata sommarlovsdagar med god mat och munter samhörighet.

När publicerades Stjärnlösa nätter?

2011Stjärnlösa nätter / Publicerades första gången

Hur länge utspelar sig Stjärnlösa nätter?

Handlingen utspelar sig kring år 2000. Jagberättaren Amàr övertalas av sin far att följa med till Irak för att träffa släkten. Han möts med glädje och omsorger som efter hand visar sig ingå i en planerad manöver som syftar till att han skall gifta sig med sin kusin.

Vart är Arkan Asaad född?

1 december 1980 (ålder 41 år), Kirkuk, IrakArkan Asaad / Född

När kom Arkan Asaad till Sverige?

Arkan Asaad är född 1980 i den kurdiska delen av norra Irak och kom till Sverige 1984 tillsammans med sin familj. Han är flerfaldig svensk mästare i taekwondo och tränar idag ungdomar i samma sport. Arkan Asaad har också gått Stockholms filmskola och arbetat med radioprogrammet Underlandet som sänts i P3.

Share this post