Allmänning

Vem far gora flygande besiktning?

Vem får göra flygande besiktning?

Det är bara bilinspektörer och poliser med specialkompetens som får utföra en flygande inspektion. Bilinspektörer är civilanställda inom polisen och kontrollerar yrkestrafik. En flygande inspektion är när en bilinspektör eller en polis stannar dig när du är ute och kör för att kontrollera ditt fordon.

Hur låg bil får man ha?

finns heller inga regler som säger att din bil MÅSTE VARA SÅ HÖG att den går upp på lyften på SBP. Hos SBP finsn det en ”klasul” som säger att besiktningsmannen kan göra en sk: VISUELL BESIKTNING av bromsarna. – han tar då bilen & kör en sväng & testar bromsarna – enkelt förklarat.

Vad innebär Inspektionsservice?

Inspektionsservicen sker vid var 3000:e mil, eller vartannat år, beroende på vad som inträffar först, och innefattar alla övriga schemalagda byten och kontroller så som t ex pollenfilter, växellådsolja, bromsvätska m m. Det betyder att oljebytesservice och inspektionsservice sällan sammanfaller exakt.

Vad är sant gällande flygande inspektion?

En flygande inspektion innebär att en bilist stoppas och fordonet besiktas på plats. Den här typen av inspektion kan utföras antingen av en polis eller en bilinspektör. Den person som utför en flygande inspektion måste ha genomgått en utbildning och vara behörig för uppgiften.

Vad händer om bilen inte går igenom besiktningen?

Om du inte har varit på efterkontroll inom 30 dagar får ditt fordon körförbud. Efter ytterligare 30 dagar måste du dessutom göra en ny kontrollbesiktning. Efter tre underkända kontroller i rad måste du återkomma för en efterkontroll inom en vecka, annars inträder körförbud, oavsett var i perioden du befinner dig.

Vad är service för dig?

En tjänst är en aktivitet eller funktion som tillför värde till en mottagare, betjänar denna, utan att i sig innebära att ett bestående fysiskt objekt med eget värde tillförs mottagaren. Det engelska ordet service med samma betydelse används ibland i samband med betjäning av en kund.

Hur går en service till?

Service är i grunden en noggrann kontroll av alla arbetande delar i bilen. Mekanikern tittar både på in- och utsidan av bilen för att se till så att allt går som det ska. De kommer att titta på delar som kan slitas ut och kan i så fall varna i god tid.

Share this post