Rekommendationer

Vilket ar var det snokaos i Skane?

Vilket år var det snökaos i Skåne?

Denna boken är inte ny, den kom ut 1979 och handlar om det rejäla snökaos som drabbade södra delarna av Skåne under vintern 1979.

När var det senast så här mycket snö?

I Dalarna hade Gördalen 1 centimeter nysnö den 3 juni. Lokalt kan större snödjup ha förekommit. Det senaste mer omfattande snöfallet i juni dessförinnan var den 14 juni 2007 då nordligaste Dalarna, Härjedalen och sydligaste Jämtland berördes. Lokalt bildades ett kortvarigt snötäcke på omkring en decimeter.

Vilket år var det snökaos i Gävle?

Under tre dygn i början av december 1998, närmare bestämt fredagen den 4 till mån- dagen den 7 december, utsattes Gävle med omgivningar för ett mycket omfattande snöoväder.

När kom snön 2009?

Den 14-15 kom vintern 2009-2010 till Sverige. Den 14 föll det 10-20 cm snö på många håll i ett stort område från Gästrikland i söder till Västerbotten och södra Lappland i norr. Dygnet därpå berörde snöfallet Norrlandkusten och stora delar av Svealand och Götaland.

Hur var vintern 1979?

Den allra kallaste perioden inleddes den 21-22 december med ett lågtryck som drog ner åt sydost över norra Skandinavien. På dess baksida utbredde sig mycket kall luft och ett högtryck förstärktes över norra Sverige. I samband med kraftiga köldvågor så brukar köldcentrum förskjutas från norr till söder över landet.

Hur är snödjupet i Sverige?

Vi har dagsfärska snörapporter med aktuellt snödjup i snöguiden….Snötopp – Sverige.

Skidort Snödjup
Hemavan Tärnaby 168 cm
Storlien 165 cm
Dundret 145 cm
Björkliden 144 cm

Hur mycket snö kom det i Gävle 1998?

Gävle isolerades helt när århundradets snöstorm slog till 4 december 1998. Nästan en och en halv meter snö damp ner och ofta blev snödjupet dubbelt så stort. Alla samhällsfunktioner stördes svårt och många Gävlebor får fortfarande kalla kårar av blotta minnet.

Hur mycket snöade det i Gävle 1998?

Gävle en belägrad stad efter snökanonen för 21 år sedan De blev mer än bönhörda, en snökanon drog in från Gävlebukten och vräkte ner snö över gästrikarna. På ett par dagar hade snödjupet ökat från en till 131 centimeter. Gävle blev avskuret från omvärlden, polisen stängde av E4 och de riksvägar som ledde in mot staden.

Share this post