Ny

Vad ar en barnkultur?

Vad är en barnkultur?

Barnkultur är ett mångvetenskapligt fält och som barnkulturvetare studerar du estetiska uttryck som litteratur, musik, dans, teater, film och TV för barn. Dessutom ingår barns digitala medier, konsumtion, lek, kamratkulturer och barnkulturpolitik i utbildningen.

Varför är kultur viktigt för barn?

Barn har många olika sätt att uttrycka sig och genom att få en möjlighet att använda sig av de olika sätten utvecklas barnets kreativitet och skaparkraft. Med kultur och eget skapande stärks barn och unga som individer och får en ökad självkänsla.

Hur vi kan lyfta typisk svensk kultur i arbetet med barn?

När vi vuxna agerar förebilder och alltid bemöter med förståelse, tolerans och respekt gör även barnen det. Vi skapar tillsammans ett tillåtande klimat där olika kulturer kan mötas och samverka. 2.

Vad är kärnan i Reggio Emilia?

Reggio Emilia är ett pedagogiskt förhållningssätt som bygger på tron på människans möjligheter, respekt för barnet och en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta med en inneboende drivkraft att utforska världen.

Hur och vad lärde barn förr jämfört med idag?

Det började pratas pedagogiska mål, kvalitetskraven ökade och personalens kompetens blev allt viktigare. Omvårdnad ersattes av ett fokus på lärande, vilket förde med sig en syn på barn som mottagliga för mer än omsorg. – Det är ett sätt att tillskriva yrket en kompetens.

Hur föräldrar uppfostrar sina barn?

De första månaderna är det du som förälder som helt ska följa barnet i dess behov. Däremot växer det under barnets första levnadsår fram en allt större förmåga att tolka vuxnas kommunikation och reaktioner och därmed också att samspela och vara följsam.

Hur synen på barn ser ut idag?

Varje tid och varje samhälle har sin syn på barn. Hur vi ser på barn får stor betydelse för hur vi agerar mot barn och hur barnet formar sin egen identitet. Därför är det viktigt att varje tid och alla som arbetar med barn, eller själva är föräldrar, reflekterar över vilken barnsyn som formar ens eget beteende.

Share this post