Trendig

Vad ar Atrofiska arr?

Vad är Atrofiska ärr?

Atrofiska ärr Det bildas för lite bindväv för att fylla ut såret helt. Atrofiska ärr uppstår i synnerhet vid svårläkta sår, t. ex. efter akne, och syns ofta i ansiktet.

Hur ser ett ärr ut?

Vad är ett ärr? Enkelt förklarat är ett ärr en rest av ett sår. Ärrvävnad är skapad av samma kollagen som den vävnad den har ersatt men i en något annorlunda komposition. Detta innebär att den ser och beter sig annorlunda mot huden runt det skadade området.

Kan acneärr försvinna?

Dessvärre går det inte att helt avlägsna ärr, men de kan minska betydligt och märkas mycket mindre. Men acneärr och gropar kan förbättras med hjälp av flera olika behandlingar, som beskrivs nedan, så att de blir mindre framträdande. Det kan också hända att din hud kan förbättras av sig själv med åren.

När bleknar acneärr?

Vissa personer med mild acne kan få många djupa och missprydande ärr medan personer med svårare acne kan klara sig ganska lindrigt undan ärrbildning. Acneärr liksom all ärrvävnad är oftast rödlila i tonen den första tiden och det kan ibland ta flera år innan ärren bleknar.

Första steget för att hitta en behandling är att ta reda på vilket typ av ärr det är du vill behandla. De flesta av oss har koll på hur bristningar ser ut – oftast inte utstickande från huden utan endast i annan färg än din vanliga hudton. Om ärret är nedsänkt i huden kallas det atrofiskt ärr.

Hur få bort ärr i ansiktet?

Beroende på vilken typ av ärr och hur grova de är kan man behandla med injektioner eller laser. I vissa fall kombinerar man de olika behandlingstyperna för bästa effekt. Med fractional laser (Starlux 1540) erbjuder vi en unik, skonsam och effektiv metod för korrigering av acneärr, framför allt i ansiktet.

Kan man få bort vita ärr?

Metoden för ärrkamouflage bygger på att tillföra ett hudnära pigment som gör att ärret inte syns. Det fungerar bra på alla slags vita ärr på kroppen, i ansiktet eller runt bröstvårtorna. Även brännskadad hud kan få ett bättre utseende.

Share this post