Frågor

Nar sker Blitzen?

När sker Blitzen?

När invasionsplanerna misslyckades började Tyskland istället genomföra rena terrorbombningar mot det brittiska folket. Under den så kallade Blitzen över London hösten och vintern 1940/1941 förstördes miljoner bostäder och över 40 000 människor dödades. De tyska bombningarna fortsatte fram till maj 1941.

Vilka länder krigade mot varandra under andra världskriget?

Andra världskriget omfattade flera små och stora konflikter som utkämpades på olika ställen i världen. På den ena sidan stod axelmakterna som i första hand bestod av Tyskland, Italien och Japan. Den andra sidan utgjordes av de allierade som framförallt var Storbritannien, Frankrike, Sovjetunionen och USA.

På vilket sätt bidrog kolonialismen till att öka spänningen bland Europas länder?

På vilket sätt bidrog kolonialismen till att öka spänningen bland Europas länder i början av 1900-talet? Att äga kolonier var bra för det egna landets industri som kunde därigenom kunde förses med billiga råvaror och därtill fick en större marknad för försäljning av slutprodukterna.

Vilka stater var det som kämpade mot varandra under andra världskriget Quizlet?

För att USA var det största hindret för tyskarna och japanerna som arbetade tillsammans. Japan anföll USA i pearl Harbor den 7 december 1941 och detta ledde till att USA blev inblandade i kriget och då förklarade Tyskland också krig mot USA.

Vilka var de viktigaste faktorerna bakom de ökade spänningarna i Europa i början av 1900 talet?

Kapprustning och alliansbyggen. Det spända politiska läget bidrog till en kapprustning mellan de europeiska stormakterna. Under 1800-talets sista decennier började länderna ingå allianser för att försäkra sig om att få militär hjälp om fara för krig uppstod.

Vilka länder ingick i axelmakterna och vilka ingick i de allierade Quizlet?

Det kallar sig för axelmakterna. Japan och Tyskland var goda vänner med Italien. Vilka var de allierade? De allierade länderna var Storbritannien, USA, Sovjetunionen.

Share this post