Frågor

Vilka artister sjong pa Victorias brollop?

Vilka artister sjöng på Victorias bröllop?

Det var Björn Skifs och Agnes Carlsson som fick äran att sjunga den och Jörgen Elofsson och John Lundvik skrev text och musik. Det var Daniel själv som kontaktade Jörgen Elofsson och bad honom att skriva en låt som en hyllning till Victoria.

Var drottning Elizabeth på Victorias bröllop?

John var medveten om att drottningen skulle besöka Manchester på bröllopsdagen och hade skämtsamt skrivit till Buckingham Palace för att bjuda in kungligheterna. Han hade till och med fått ett artigt ”nej tack”. Hovet arrangerade sedan den lilla överraskningen i hemlighet.

Var hade Victoria och Daniel sin bröllopsmiddag?

Den stora bröllopsmiddagen intogs i Rikssalen på Kungliga slottet. Alla regerande generationer av ätten Bernadotte var representerade i valet av silver, porslin och glas vid dukningen av honnörs- och huvudborden i Rikssalen.

Vart gifte sig prinsessan Victoria?

Bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling hölls i Stockholm den 19 juni 2010. Bröllopet var det första kronprinsessbröllopet i Sverige. Genom vigseln blev också brudgummen prins av Sverige och hertig av Västergötland samt efter akten utnämnd till riddare av Serafimerorden.

När förlovade sig Victoria och Daniel?

I dag söndag är exakt tio år sedan Kronprinsessan Victoria och Ockelbosonen Daniel Westling förlovade sig. De förlovade sig 24 februari 2009. Förlovningsdagen firas med en privat familjemiddag på Drottningholm, rapporterar Aftonbladet.

Hur är drottning Elizabeth och prins Philip släkt?

Båda härstammar från Kristian IX av Danmark (Elizabeth genom dottern Alexandra som blev Edvard VII:s gemål och Philip genom andre sonen, Georg I av Grekland), och är samtidigt också ättlingar till drottning Viktoria av Storbritannien (Elizabeth genom äldste sonen Edvard VII och Philip genom dottern Alice).

Var gifte sig prinsessan Victoria och Daniel?

Deras relation blev offentlig 2002 när bilder på paret tillsammans började dyka upp. I februari 2009 gick de ut med sin förlovning, och den 19 juni 2010 gifte sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Storkyrkan i Gamla stan.

Är prinsessan Victoria med barn?

Hon gifte sig den 19 juni 2010 med Daniel Westling, som då blev prins Daniel av Sverige och hertig av Västergötland. Paret har två barn, dottern Estelle, prinsessa av Sverige, hertiginna av Östergötland och sonen Oscar, prins av Sverige, hertig av Skåne.

Share this post