Allmänning

Kan man ha olja i en airfryer?

Kan man ha olja i en airfryer?

Du kan använda vilken typ av grill-, bak-, stek- eller frityrolja som helst i din Philips Airfryer. Dessutom kan du använda animaliskt fett. Obs! Använd inte kallpressad olja eftersom den inte tål höga temperaturer.

Vad kan lagas i en airfryer?

En Airfryer ger dig oändliga möjligheter i köket och du kan både steka, grilla, fritera och baka. Oavsett om du föredrar fisk, kött eller grönsaker så kommer du kunna tillaga dina favoriträtter. En airfryer fungerar lika bra för både förrätter, huvudrätter och efterrätter.

Du behöver inte använda någon olja vid matlagning i en airfryer. I synnerhet inte de stora mängder som en vanlig fritös kräver, däremot kan det ge lite extra smak att ha i lite olja på maten eller direkt i behållaren när du sätter på airfryern. Förslagsvis en smakrik olja gjort på oliver, raps eller avokado.

Kan man använda folieform i airfryer?

Nej, att använda bakplåtspapper eller aluminiumfolie i din Philips Airfryer rekommenderas inte av följande anledningar: Om du täcker korgens botten minskas luftflödet i din Airfryer. Det leder till försämrade tillagningsprestanda i din Philips Airfryer.

Hur använder man OBH Nordica Healthy Fryer?

Använd endast en mjuk sida eller en våtservett. I en fritös med ”kall zon” befinner sig en del av oljan under värmeelementet. Denna olja är svalare än oljan i den övre delen av fritösen. Smulor kommer sjunka till botten och hamna i den kalla zonen vilket gör att oljan håller sig fräsch längre.

Hur rengör man en Airfryer?

Anvisningar för att rengöra insidan av din Philips Airfryer

  1. Dra ut sladden till din Philips Airfryer och se till att den inte är varm.
  2. Ta bort korgen och pannan.
  3. Vänd apparaten upp och ned för att lättare komma åt värmeelementet.
  4. Använd en mjuk svamp fuktad i varmt vatten för att rengöra apparatens insida.

Share this post