Trendig

Vem ar Jarnladyn?

Vem är Järnladyn?

Angela Merkel, Tysklands förbundskansler från 2005 till 2021.

Hur gammal är Lufsen?

m. fl. Lady och Lufsen (engelska: Lady and the Tramp) är en amerikansk animerad film från 1955, producerad av Walt Disney Productions och delvis baserad på novellen Happy Dan, the whistling dog av Ward Greene.

Vem gör rösten till Lufsen?

Medverkande

Peggy Lee Darling / Peg / Si / Am (röst)
Jan Malmsjö Lufsen (röst)
Ivar Wahlgren Tony (röst)
Gunnar Hellström Tuffy / doktorn (röst)
Olof Thunberg Boris / Trofast (röst)

Vad hände med Margaret Thatcher?

Hon tvingades avgå som premiärminister och partiledare i november 1990 efter att Michael Heseltine utmanat henne om partiets ledarskap. Thatcher innehade en pärsvärdighet som ”Baroness Thatcher, of Kesteven in the County of Lincolnshire”, vilket berättigade henne att sitta i det brittiska överhuset.

Vad betyder Thatcherism?

Thatcherism är ett samlingsnamn för den politik som bedrevs av Margaret Thatcher under hennes tid som premiärminister i Storbritannien från 1979 till 1990. Ideologiskt har Thatcher refererat till nationalekonomen Friedrich von Hayeks verk Frihetens grundvalar med orden ”Det här är vad vi tror på”.

Vem sjunger Bella Notte på julafton?

”Bella Notte” är en sång från Disneyfilmen Lady och Lufsen från 1955, där den sjungs av George Givot (som ”Tony”). Sången är ursprungligen skriven på engelska av Sonny Burke och Peggy Lee, medan Gardar Sahlberg och Karl Lennart skrivit en text på svenska.

Vad stod Margaret Thatcher för?

Margaret Hilda Thatcher, Baroness Thatcher, LG, OM, PC, FRS, FRIC , född Roberts den 13 oktober 1925 i Grantham i Lincolnshire, död 8 april 2013 i London, var en brittisk politiker som var Storbritanniens premiärminister åren 1979–1990 och ledare för det Konservativa partiet åren 1975–1990.

Share this post