Trendig

Hur mycket pengar kan man tjana pa Instagram?

Hur mycket pengar kan man tjäna på Instagram?

Så här mycket kan du tjäna per år som influencer Analysen baseras på data från 10.000 influencers på Instagram. Och de som har 42.575 följare kan tjäna £29.009 eller 363.000 kronor per år vilket motsvarar en snittlön i England. I Sverige är snittlönen per år 308.716 kronor.

Hur många följare måste man ha för att göra samarbeten?

Du bör ha åtminstone 5000 följare innan du aktivt börjar leta efter samarbeten. Har du mindre än så, kommer arbetet kosta mer än vad det smakar. Du behöver absolut inte ha 20.000-30.000 följare, det viktigaste är en autentisk publik som är engagerad i ditt innehåll.

Hur mycket får man för ett samarbete?

För en microinfluencer som varken är etablerad eller har någon stor räckvidd kan priserna för samarbeten variera mycket. – En influencer som har 5000 tusen följare kan få 1000 kr i ersättning och någon som har 20 000 följare kan få 10 000 kronor i ersättning. Det beror helt på vem det är, säger Eliasson.

Det finns ingen gräns för hur mycket du kan tjäna på Instagram. Det finns ingen övre gräns hur många inlägg du kan posta på Instagram, Facebook eller på din blogg. På samma gång finns det inget maxtak för hur mycket pengar du kan dra in. Vi anser att det är bara är fair att man behöver jobba för sina pengar.

Hur många följare behöver man på Instagram för att tjäna pengar?

Om du vill vara en professionell influencer måste du ha många följare. Den här studien har tagit reda på exakt hur många för att du ska kunna dra in en vanlig lön som influencer. Det är analysföretaget inzpire.me som tagit reda på att du behöver 42.575 följare på Instagram för att kunna tjäna en vanlig lön, i England.

Hur mycket kostar ett samarbete med influencer?

Enkelt sett så brukar man oftast ta (ungefär) 1kr/like per bild. Alltså, får du i snitt cirka 500 likes, så kan du ta 500kr per bild. Andra går efter antalet följare – per 10 000 följare så tar man cirka 1000kr.

Hur gör man betalt samarbete Instagram?

Instagram har gjort det enkelt för influencers och varumärken att annonsmärka sponsrade inlägg. Influencers kan lägga till en tagg som innehåller ”betalt samarbete med”, där de kan tagga ditt varumärke för de inlägg de skapar i samarbete med dig.

Hur få samarbeten Instagram?

Skriv alltid “I betalt annonssamarbete med” högst upp i respektive publikation oavsett om samarbetet sker i ditt flöde eller genom dina Stories. Om du använder annonslänkar och inte får en fast ersättning så går det bra att skriva “Annonslänk i samarbete med” högst upp i publikationen.

Share this post