Ny

Hur mats Kopplingsavstand?

Hur mäts Kopplingsavstånd?

Kopplingsavstånd (EU) mm Avser avståndet från fordonets framkant till kopplingsanordningens centrum enligt EG-direktiv 70/156/EEG. Kopplingsavstånd (Nationellt) mm Avser avståndet från kopplingsanordningens centrum till första axeln.

Vad är Kopplingsavstånd släpvagn?

Kopplingsavståndet kan i registreringsbeviset anges på två olika sätt. För släpvagnar som nyregistrerats eller omregistrerats efter 2007-04-01 anges avståndet från centrum av kopplingen till fordonets bakkant, s k kopplingsavstånd EU.

Vilket är det minsta avståndet som krävs mellan sista axeln på lastbilen och den första axeln på släpfordonet på BK 1 väg?

Krav för att kunna utnyttja bruttovikten på 64 ton: – Kontrollera att axelavståndet från första till sista axeln på hela kombinationen är 20, 2 meter eller mer. Kontrollera att axelavståndet från första till sista axeln på släpet är 7,8 meter eller mer.

Får Släpfordonet ha en högre bruttovikt än lastbilens bruttovikt?

den sammanlagda bruttovikten av de tillkopplade släpfordonen inte överskrider lastbilens bruttovikt med mer än 1,5 gånger.

Vad avses med begreppet axelavstånd i Bruttoviktstabellerna?

Vilka bruttovikter som tillåts kan man utläsa ur bruttoviktstabellerna. OBS! Även om vikterna A + B blir större än C får vikten C inte överskridas. Trippelaxel är det när tre axlar i ett fordon har mindre avstånd mellan den första och den tredje axeln än 5,0 meter.

Hur räknar man ut bilens bruttovikt?

Bruttovikten är den sammanlagda vikten som en bils (eller ett annat fordons) samtliga hjul för över till vägen vid ett visst tillfälle. Om du exempelvis lastar in 35 kg packning i bakluckan så ökar bilens bruttovikt med 35 kg.

Vilken är grundregeln vid fördelning av lastvikten i en lastbärare?

Lasten skall under transport vara så säkrad, att den kan motstå en kraft framåt som är minst lika stor som hela lastens vikt. Bakåt och åt sidorna minst halva lastens vikt: 100 % av lastvikten framåt. 50 % av lastvikten åt sidorna.

Hur långt axelavstånd måste det vara på ett släp som väger 36 ton?

4-axliga lastbilar kan byggas med trippelboggi och uppnå 34 ton på BK4 eller med dubbla framaxlar och då nå 36 ton om axelavståndet är 7,2 m. Omfattande tester med högkapacitetsfordon har gjorts i Sverige med ett 50-tal fordonskombinationer med bruttovikter från 74 till 90 ton.

Vilket är högsta tillåtna Drivaxeltryck när en buss eller lastbil körs på en BK 1 väg?

– Den tyngsta fordonskombination som tillåts på de starkaste vägarna, BK1, är 60 ton. Maximalt tillåtet axeltryck är 10 ton och boggitryck 18 ton.

Share this post