Blogga

Vad raknas som bokforingsmaterial?

Vad räknas som bokföringsmaterial?

Som räkenskapsmaterial räknas: Verifikationer. Bokföringsmedia, dvs lösblad, böcker, disketter och hårddiskar samt andra hjälpmedel för grundbokföring, huvudbokföring, årsbokslut och årsredovisning.

Hur bokför man fastighetsförsäkring?

Löpande bokföring Erlagda försäkringspremier avseende fastigheten debiteras normalt konto 5192 Fastighetsförsäkringspremier. Om företaget har en kombinerad försäkring som både omfattar fastigheten och rörelsen ska kostnaderna fördelas.

Hur bokför man Fortnox?

Ett räkenskapsår måste finnas för att du ska kunna bokföra samt registrera dina leverantörsfakturor som betalda. Klicka på kalendern uppe till höger och välj Skapa nytt / redigera / radera år. Har du tidigare haft din bokföring i ett annat program, då kan du få in bokföringen i Fortnox genom att importera SIE-filer.

Hur man bokför i Visma?

Visma eEkonomi är gjort för att kunna bokföra det mesta direkt från kontoutdraget som du får in från din internetbank. Du kan få mycket hjälp med bokslut och deklaration om du har ett program som innehåller sådana funktioner.  Säkerhetskopiera ofta om du inte har bokföringen på nätet!

Hur bokför man företagsförsäkringar?

Kostnader för premier till en företagsförsäkring klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som kostnader för företagsförsäkring i kontogrupp 63.

Hur kontera bilförsäkring?

Löpande bokföring Erlagda försäkringspremier debiteras normalt konto 5610 Personbilskostnader eller konto 5620 Lastbilskostnader, alternativt konto 5612 Försäkring och skatt för personbilar eller konto 5622 Försäkring och skatt för lastbilar.

Hur länge ska man spara följesedlar?

Hur länge måste räkenskapsinformation sparas? Räkenskapsinformationen måste sparas i 7 år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutades. Det innebär för ett företag med räkenskapsår 1/7-30/6 att räkenskapsinformationen måste sparas i 7 år och 6 månader.

Hur vet man om man har förenklat årsbokslut?

Du som har en omsättning på högst tre miljoner kronor får upprätta ett förenklat årsbokslut enligt det så kallade K1-regelverket. Om omsättningen är högre måste du upprätta ett vanligt årsbokslut.

Måste följesedlar sparas?

Måste jag spara mina följesedlar – eller räcker det att jag sparar fakturorna? Det är inte möjligt att svara generellt på den frågan. Om en följesedel ska ingå i en verifikation, och därmed sparas, beror på vad fakturan respektive följesedeln innehåller för information.

Vad är förenklat årsbokslut Skatteverket?

Förenklat årsbokslut Du som är enskild näringsidkare ska avsluta den löpande bokföringen med ett årsbokslut. Har ditt företag en årlig nettoomsättning som normalt uppgår till högst 3 miljoner kronor får du upprätta ett så kallat förenklat årsbokslut. Det förenklade årsbokslutet ligger till grund för deklarationen.

Vilka regler gäller ett förenklat årsbokslut?

För näringsidkare med en nettoomsättning (försäljning) som normalt uppgår till högst 3 miljoner kronor är det tillåtet att upprätta ett förenklat årsbokslut. Ett förenklat årsbokslut ska upprättas enligt K1 – Enskilda näringsidkare som upprättar förenklat årsbokslut (BFNAR 2006:1).

Share this post