Frågor

Hur ofta byta slippapper?

Hur ofta byta slippapper?

Byt absolut inte till ett för fint slippapper för tidigt, det gör bara att arbetet tar längre tid och att det går åt onödigt många slippapper. Starta slipmaskinen med valsen uppfälld.

När byta slippapper?

Byt slippapper så snart det blir slitet.

Ett vanligt fel när man slipar golv är att man för snabbt byter till finare slippapper. Det gör att arbetet tar längre tid och är enormt dyrt för du använder onödigt många slippapper. Det grövsta slippapperet är det effektivaste och det ska därför användas för att slipa rent och få en plan yta.

Hur många gånger kan man slipa golv?

Hur många gånger du kan slipa ditt golv beror på om det är massivt eller om det är parkett. Är parkettens tjocklek 14 mm kan det slipas ungefär 3 gånger. Har du ett parkettgolv med tjockare skikt kan det oftast slipas mellan 4 till 6 gånger.

Hur ofta slipa om golv?

Hur ofta bör man slipa sina golv? Det beror på träslag, hur ofta golvet slipats tidigare och om det är trä- eller parkett. Generellt gäller att ju hårdare trä, desto längre hållbarhet. Parkettslipning av golv i furu kan behöva slipas var femte år, medan ett parkettgolv i ek kan hållas i bra skick i över tio år.

Vilket Brynstål är bäst?

Global G-74 skärpstål recension – bäst i test! Detta skärpstål från Global är den modell vi utsér till bäst i test 2022. Gjort i keramik och är grymt för att skärpa upp slöa knivar. Global är kända för sin extremt bra kvalité på knivar, och även detta brynstål håller förväntningarna.

Var kan man få sina knivar slipade?

Nu kan du få dina knivar professionellt grundslipade genom att lämna och hämta dina knivar och saxar i valfri Cerverabutik var som helst i landet. Som medlem hos Cervera får du givetvis ett bättre pris när du lämnar in dina knivar för professionell slipning hos vår samarbetspartner Slipkliniken AB.

Share this post