Rekommendationer

Nar borjade Nora Roberts skriva bocker?

När började Nora Roberts skriva böcker?

Hon toppar ständigt bästsäljarlistorna i hemlandet USA. Nora Roberts är född 1950 i Maryland, där hon också växte upp och bor än idag. Hennes författarkarriär började då hon som 29-årig hemmafru med två små barn blev avstängd från yttervärlden av en våldsam snöstorm.

Under vilken pseudonym har Nora Roberts skrivit?

Roberts har skrivit under pseudonymer som Jill March, J.D. Robb och Sarah Hardesty.

Vem har skrivit vännerna från Templeton House?

Nora Roberts ”Drömtrilogi” i stor samlingsvolym! Här växte tre flickor upp – de delade varandras drömmar och hemligheter, förhoppningar och bekymmer – och de är fortfarande som systrar: hushållerskans dotter Margo, fosterbarnet Kate och Laura Templeton.

Hur många böcker har Nora Roberts sålt totalt?

Nora Roberts böcker har sålt i över 500 miljoner exemplar över hela världen, varav nära fem miljoner bara i Sverige. I USA påstår man att det var fjärde sekund säljs en bok som är skriven av henne. Hon har gett ut mer än 200 böcker, och hennes romaner kommer ut i 34 länder.

Hur många böcker har Maria Lang skrivit?

Hon ingick som en av de tretton ledamöterna i den Svenska Deckarakademin när den instiftades 1971. Maria Lang skrev och gav ut 48 böcker. Därtill skrev hon filmmanus, dramatik och otaliga tidningsartiklar, bland annat om opera. Hennes mest spridda bok är Kung Liljekonvalje av dungen från 1957.

Vem är Nora?

Jacques Werups nya roman handlar, intensivt och uteslutande, om kärleken. Den berättar om förhoppningar och sinnlig glädje, men den blottlägger också missförstånd och motsättningar. Allt i ett tempo och ett ljus som obarmhärtigt lyfter fram huvudpersonernas drag.

Vad heter Maria Lang egentligen?

Maria Lang (1914–1991), eller Dagmar Lange som hon egentligen hette, föddes i Västerås den 31 mars 1914. Föräldrarna Clas Lange och Elsa Keijser, som förälskade sig i varandra när de var 16 år, gifte sig ett par år innan dottern föddes.

Var Maria Lang gift?

Man kan säga att Maria Lang var Sveriges svar på Agatha Christie. Vid sidan av sitt jobb som lektor och studierektor skrev hon ett stort antal pusseldeckare, många av dem kretsande kring äkta makarna Puck och Einar Bure, och deras vän kriminalkommissarie Christer Wijk.

Vad kallas Nora i Langs böcker?

Om det är svårt att hitta Skoga på kartan beror det på att Skoga är ett täcknamn för Nora. Här växte Dagmar Lange upp. Hon flyttade tillbaka 1979 och bodde här fram till sin död 1991. Hennes Skoga-böcker innehåller detaljerade beskrivningar av gator, kvarter och även autentiska personer i den lilla staden.

Var utspelar sig Maria Langs böcker?

Langs kommissarie Christer Wijk utreder morden i kriminalromanerna. Miljön var ofta småstaden Skoga, som i verkligheten var hennes hemstad Nora i Bergslagen där Lang bodde och gärna promenerade runt ensam nattetid för att få inspiration till nya pusseldeckare.

Share this post