Allmänning

Hur lange ar en HLR utbildning giltig?

Hur länge är en HLR utbildning giltig?

hjärt-lungräddning (HLR) ska repeteras vartannat år, det är även så länge som utbildningen är giltig. På sjukhusen runt om i Sverige så måste all personal repetera hjärt-lungräddning (HLR) en gång per år.

Hur ofta ska man repetera HLR?

Alla bör repetera HLR varje år, både deltagare och instruktörer/huvudinstruktörer. Inom sjukvården bör repetition ske varje halvår, dock minst en gång varje år samt årligen utföra webbutbildningen på kursnivå i de program där det finns.

Hur ofta ska man gå första hjälpen utbildning?

Det finns ingen lag eller fasta regler om hur ofta en utbildning inom HLR ska ske på ett företag. Det är dock viktigt att man konturnerligt uppdaterar medarbetarna. Det bör inte gå mer än två år mellan utbildningarna.

Kan du kombinera repetitionsutbildning i S-HLR Vuxen med andra utbildningar?

vårdutbildningar. – behandla en patient med luftvägsstopp utifrån HLR-rådets riktlinjer. Efter genomgången utbildning är du instruktör i S-HLR vuxen och behörig att hålla grund- och repetitionsutbildning i S-HLR vuxen. Du får även utbilda i Vuxen-HLR.

Vilka riktlinjer grundar sig Svenska HLR-rådets utbildningsmaterial på?

HLR-rådet följer ERCs riktlinjer som bygger på den senaste forskningen inom området. Alla HLR-rådets utbildningsprogram bygger på ett aktivt lärande och varje utbildningsprogram har sin specifika målgrupp och innehåll. Du kan läsa mer om respektive utbildningsprogram i högerspalten här intill.

Hur många måste kunna HLR?

Ni måste ha: beredskap och rutiner med hänsyn till verksamhetens art, tillräckligt många ska kunna ge första hjälpen och kunskaper och färdigheter ska hållas aktuella, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 1999:07. Det är alltså inte fastslaget exakt hur många som ska kunna ge hjälp och hur ofta ni ska öva.

Måste det alltid finnas personal närvarande på arbetsplatsen som är utbildade i första hjälpen?

Utbildning Med hänsyn till riskbedömningen enligt ovan skall det finnas tillräckligt antal anställda (lämpligt 1/25) som är utbildade i första hjälpen på arbetsplatsen. Det bör alltid finnas en anställd samt en ersättare inom lämpligt område som kan ge första hjälpen.

Share this post