Frågor

Hur gammal for att ta mc kort?

Hur gammal för att ta mc kort?

Körkortsbehörigheten A ger rätt att köra alla tvåhjuliga motorcyklar oavsett slagvolym eller motoreffekt. Åldersgränsen för A är 24 år. Om du har haft behörighet A2 i minst två år kan du ta körkort för behörighet A från 20 års ålder.

Hur gammal måste man vara för A2 kort?

Du har fyllt 18 år. Du har en giltig riskutbildning, eller har körkort för A1 och har genomfört riskutbildning när den behörigheten togs. * Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Måste man vara 18 för att göra Risk 1?

Du får göra halkan när som helst under din körkortsutbildning, så det enda du måste ha är ett körkortstillstånd och kunna hantera bilen.

Hur mycket kostar det att ta MC-kort?

Obligatoriska kostnader för motorcykelkörkort: Kunskapsprov 325 kr. Uppkörning (efter kl 18 och helger: 1900 kr) 1650 kr. Riskutbildning 1 (beroende på trafikskola) ca 750 kr. Riskutbildning 2 (beroende på trafikskola) ca 3000 kr.

När får man övningsköra för A2?

Krav för A2-körkort För att kunna ta A2-körkort måste du ha fyllt 18 år men du får börja övningsköra när du fyllt 17 år och 6 måndader. För att få körkortet i hand behöver du genomföra riskutbildningarna, klara ett kunskapsprov och körprov på Trafikverket.

Måste man ha B körkort för att ta mc-kort?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B).

Vad ska man göra för att få mc-kort?

Så här tar du mc-kort

  1. Börja med att ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen.
  2. Skriv in dig på en trafikskola.
  3. Nu kan du påbörja din körkortsutbildning!
  4. Planera din utbildning tillsammans med din trafikskola och din lärare.
  5. Hos trafikskolan går du också de obligatoriska riskutbildningarna.

Share this post