Rekommendationer

Vilket land pratar man amhariska?

Vilket land pratar man amhariska?

Om amhariska Amhariska är Amharafolkets språk och används som ett lingua franca i Etiopien. Det talas också av grupper i Eritrea, Kanada och USA och lärs ofta ut som ett andraspråk av rastafaris, som anser det vara ett heligt språk.

Hur många bokstäver finns det i tigrinja?

Tigrinja kallas även för tigrinska. Det är ett afroasiatiskt språk och talas i huvudsak i Eritrea och Etiopien av ca 8,7 miljoner människor. Språket skrivs med ge’ez-skrift som är över tusen år gammalt.

Finns det olika dialekter i Eritrea?

Tigrinska eller tigrinja som det heter på amhariska, är ett semitiskt språk som talas i norra Etiopien och centrala Eritrea. Språket har närmare 7 miljoner talare, varav minst 1 miljon i Eritrea, och är efter arabiskan och amhariskan det tredje största av de semitiska språken.

Hur många bokstäver har Amarinja?

Språket skrivs med det stavelsebaserade alfabetet ge’ez….Amhariska[redigera | redigera wikitext]

Antal talare 21 634 396 (2007)
Officiell status

I vilka länder pratar man tigrinja?

Hur många bokstäver i Tigrinska?

Tigrinska (ትግርኛ, tigriññā), även kallat tigrinja, är ett afroasiatiskt språk som talas i Eritrea och norra Etiopien, Tigray, av cirka 9-10 miljoner människor totalt….Tigrinska[redigera | redigera wikitext]

Antal talare 9-10 miljoner talare (2011-2012 fanns det 9 miljoner talare)
Officiell status

Vilket språk pratar man i Armenien?

Armeniska (armeniska: հայերեն, hajeren) är ett indoeuropeiskt språk som tillhör satemspråken. Språket talas i Armenien, Turkiet, Iran, Syrien, Libanon, Grekland och i Nagorno-Karabach. Utöver det talas armeniska av den armeniska diasporan som är spridd över hela världen. Språket skrivs med ett eget alfabet.

https://www.youtube.com/watch?v=c8yjtLtBcEM

Share this post