Blogga

Ar Julius-K9 sele bra?

Är Julius-K9 sele bra?

Fantastiskt bra sele! Vi köpte Julius-K9 Powersele till vår nyss adopterade vuxna Doberman. Han drar inte mycket med halsband heller, men med sele blir belastningen bättre fördelad och han slutade helt att dra i kopplet redan från första promenaden.

Hur ska selen sitta hund?

Du ska kunna få in två fingrar mellan selen och basen på din hunds hals. Selen ska inte glida lätt över din hunds huvud. Om du tycker att det är svårt att sätta på eller av selen kan du vrida den horisontellt innan du drar den över hundens huvud. Fästpunkten för linjen ska sitta precis ovanför hundens korsben.

Hur sätter man på Julius-K9 sele?

Min. Utveckling av Julius-K9® (1997) bröstbälte som är öppningsbar och justerbar av karborreband. Bröstbältet ska knäppas genom från hundens bröstkorg. Trycket fördelas jämt över rygg och bröstkorg och inte mot hundens hals.

Hur ska Julius-K9 sitta?

Fakta om Julius-K9 IDC Sele: Robust, stadig och hållbar hundsele. Hudvänligt och giftfritt innerfoder som andas. Fullt justerbara remmar runt bröst och mage. Greppvänligt handtag som kan fällas in och fästas med kardborre/tryckknapp för att minska risken att det fastnar i exempelvis skogen.

Vilken sele är bäst?

1. Ruffwear Front Range Hundsele – Bäst överlag. Denna sele gjorde om våren 2020 och är ett utmärkt val för den utomhusälskande hunden och ägaren. Ruffwear Front Range har en vadderad bröstplatta för bekväm vardaglig användning.

Vad är Y sele?

En Y-front sele (selen ser ut som ett Y framifrån) som är justerbar på flera olika ställen. Alla hundar ser inte likadana ut just därför är det viktigt att kunna justera en sele så den passar just din hund.

Vilken Spårsele är bäst?

Premiumklassen: VGW Pioneer Den bästa spårselen till hund enligt oss: VGW Pioneer. Se pris i butik! VGW Pioneer är en systersele till ”VGW-selen” som har tagits fram specifikt för hundar som spårar. Den är designad för att hunden ska kunna arbeta utan att störas av att linan trasslar in sig.

Vilken Dragsele är bäst?

Vilken dragsele är bäst? Non-stop Freemotion och Neewa Sled Pro är två selar som vi tycker mycket om. De håller båda hög kvalitet och kan användas till de flesta dragaktiviteter. Passformen är bra och de kan köpas i många olika storlekar.

Vilken sele till valp?

När valpen blir större kan man behöva hitta en ny sele som passar till hundens kroppsform. Vissa selar lämnar till exempel mer utrymme till bogen, vissa är längre över ryggen osv. Slutligen kan man behöva olika sele beroende på vilken aktivitet man ska göra. En vanlig sele funkar till exempel inte som dragsele.

Hur fungerar Antidragsele?

En vanlig hundsele har oftast ett fäste för kopplet baktill på hundens rygg. En antidragsele för hund däremot har ett koppelfäste framtill på hundens bröstkorg. Genom denna placering av koppelfästet minskar kraften som hunden kan dra framåt med jämfört med om koppelfästet varit på ryggen istället.

Hur ska Y sele sitta?

Vilken Dragsele?

En bra dragsele bör vara försedd med extra stoppning vid nacke, skuldror och bröst. Anledningen till detta är att hundar vid drag genererar som mest kraft på dessa områden. Kraften går in i selen vilket gör att en hundsele för drag som saknar vaddering kan gräva sig in i hundens hud.

Share this post