Frågor

Hur mycket pengar tjanar man pa att plocka jordgubbar?

Hur mycket pengar tjänar man på att plocka jordgubbar?

Tjänar 3-4 kr/liter De vill inte betala 300 kronor per natt i något hus. Plockarna tjänar 54 kronor för 15 plockade liter, eller 3,67 kronor litern. För att tjäna lika mycket som kollektivavtalets minimilön, 110 kronor i timmen, måste man plocka 30 liter i timmen, dag efter dag – en omöjlighet, enligt facket.

Hur många liter jordgubbar plockar man på en timme?

– Då måste man plocka fyrtio-femtio liter i timmen. Det är nästan en liter i minuten. I åtta timmar om dagen.

Hur mycket kan man tjänar på att sälja jordgubbar?

– Men vi jobbar varje sommar med att besöka ungdomarna och berätta om facket och rättigheter och skyldigheter och vad kollektivavtal är, säger Jaana Pålsson. Enligt kollektivavtalet ska de två 17-åringarna tjäna minst 74 kronor i timmen.

Vad är bäst att plocka jordgubbar i?

Nått att plocka i Vatten Mat Papper eller våtservetter Kläder för vått och torrt Mat Solskydd Kamera Ett gott humör! För att vara förberedd är det bra att packa både stövlar och skor, regnkläder och varma kläder. När vädermännen säger bra väder betyder det mycket jordgubbsplockare.

Vad tjänar man som bärplockare?

I snitt blir arbetarens inkomst 17 000 kronor för en säsong. En orsak till att lönen trycks ner är att många arbetare bara får betalt utifrån hur många kilo bär de plockar och inte den avtalsenliga lönen. Det är bedrövligt att bärplockarna inte känner till sina rättigheter och vad det står i kollektivavtalet.

Hur mycket tjänar man på att plocka bär?

Men vi räknar med att det ska gå bättre. Förra året var ett bra bärår, då tjänade mina plockare i snitt 62.000 över två månader. I år kanske de kommer upp i ett snitt på 50.000 kronor, säger Ulf Eliasson.”

Vad bestämmer priset på jordgubbar?

Om utbudet är jättestort, det vill säga att det finns mängder av jordgubbar att köpa, kommer priset att bli lågt. Men konsumenternas efterfrågan avgör också priset: om efterfrågan är liten, alltså om få människor vill köpa jordgubbar kommer priset bli lågt.

Hur mycket tjänar man på att sälja bär?

Den som plockar och säljer bär kan tjäna upp till 12 500 kronor utan att betala skatt. Gränsen för att deklarera och betala skatt på en inkomst från bärförsäljning är 12 500 kronor. Det gäller om man plockar och säljer på eget initiativ.

När är det bäst att plocka jordgubbar?

Vid svalt väder blir säsongen längre. Oftast varar säsongen till sista veckan i juli. Ett tidigt år med varmt väder slutar säsongen i mitten av juli. Ett sent svalt år kan bären vara en vecka in i augusti.

Share this post