Populära

Vilka ar medlemmar i Saco?

Vilka är medlemmar i Saco?

Akademikerförbundet SSR. Akademikerförbundet SSR är det fackliga yrkesförbundet för beteendevetare, ekonomer, folkhälsovetare, personalvetare, samhällsvetare, socionomer och andra inom socialt arbete.

  • Akavia.
  • DIK.
  • Fysioterapeuterna.
  • Kyrkans Akademikerförbund.
  • Lärarförbundet.
  • Lärarnas Riksförbund.
  • Naturvetarna.
  • Hur många är med i Saco?

    Sacoförbunden samlar närmare en miljon akademiker. Under 2021 ökade antalet yrkesverksamma medlemmar med närmare 5 000 och uppgick till närmare 559 000 per den sista december 2021.

    Vilket fackförbund ska jag vara med i?

    För att lättare välja fackförbund kan det vara bra att titta på vilken centralorganisation som företräder ditt yrke inom en särskild sektor. Olika fackförbund riktar sig mot olika sektorer och du kan därför i nästa steg se vilka fackförbund som ingår inom din centralorganisation.

    Vilka kan vara med i Vision?

    De flesta som arbetar inom kommun, region, privata bolag och kyrkan kan vara med i Vision. Och du kan vara med vare sig du är fast anställd eller är visstids- eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. Våra medlemmar representerar över 4000 yrkestitlar.

    Vad kostar det att vara med i Saco?

    Medlemskap i A-kassa är frivilligt. Avgiften till arbetslöshetskassan (AEA) är 130kr i månaden, en av marknadens lägsta. AEA erbjuder Saco-medlemmar en möjlighet att försäkra sig mot inkomstbortfall vid arbetslöshet. Rätten till ersättning grundas på lagen om arbetslöshetsförsäkring, ALF.

    Hur många medlemmar har LO?

    LO-förbunden LO, Landsorganisationen i Sverige, har drygt 1,2 miljoner medlemmar. De största förbunden inom LO är Kommunal och IF Metall.

    Hur många medlemmar har Kommunal?

    Av de drygt 1,4 miljoner arbetare som är med i ett LO-förbund är det just Kommunal som är det enskilt största fackförbundet, med över en halv miljon medlemmar.

    Share this post