Allmänning

Vad kostar kontrollbesiktning personbil?

Vad kostar kontrollbesiktning personbil?

Pris kontrollbesiktning och efterkontroll

Fordon och totalvikt Kontrollbesiktning Efterkontroll
Personbil (max totalvikt 3500 kg) Pris från 699 kr Pris från 300 kr
Lätt lastbil (max totalvikt 3500 kg) Pris från 699 kr Pris från 419 kr
MC- och mopedbesiktning
Motorcykel Pris från 549 kr Pris från 279 kr

Vad är Opacitetsprov?

Vad kontrolleras vid opacitetsprov? Opacitetsmätning innebär kortfattat att avgasernas förmåga att absorbera ljus mäts. Ju mer föroreningar som finns i avgaserna, desto mer ljus absorberas. Vid opacitetsprovet mäts halten av sot- och oljepartiklar i avgaserna.

Vad kostar bilbesiktning 2020?

Mellan tummen och pekfingret kostar det från 400 kronor att besikta en obromsad husvagn och från 550 kronor för en bromsad. Du ska därför alltid jämföra priser hos olika aktörer innan du lämnar in ditt eller dina fordon för besiktning.

Vilken besiktning är bäst?

Besiktiga Svenskt Om man vill att besiktningspengarna ska stanna i Sverige är det en fördel att välja ett bilbesiktningsföretag som ägs till fullo av svenska aktörer. Du ska därför alltid välja den svenska Bilprovningen om de finns på din ort.

När besikta bilen Slutsiffra?

Innan den 20 maj 2018 kunde man på registreringsnumrets sista siffra se under vilken period bilen skulle besiktas. Den 20 maj 2018 slopades besiktningsperioden som baserades på slutsiffran och nu bestäms istället kommande kontrollbesiktning av månaden då senaste besiktningen utfördes.

Vad kostar det att göra en besiktning på hus?

Vad kostar husbesiktning? Det kan variera beroende på vem som tillhandahåller besiktningen samt hur stort huset är. Räkna med en kostnad på cirka 15–20 000 kronor för en överlåtelsebesiktning.

Share this post