Trendig

Vilken bok kommer efter Cirkeln?

Vilken bok kommer efter Cirkeln?

Cirkeln, Eld och Nyckeln (som alla ingår i den så kallade Engelsforstrilogin) är bra böcker för dig som gillar Urban Fantasy. Det är också en trilogi för dig som gillar spännande böcker med kanonbra karaktärer, som du kan relatera till. Böckerna i Engelsforstrilogin skrevs av Mats Sandberg och Sara Bergmark Elfgren.

Vad händer i boken cirkeln?

Cirkeln handlar om sex ganska olika tjejer som går på gymnasiet i en liten svensk ort. De är långt ifrån vänner men tvingas söka sig till varandra när det visar sig att en ondska som inte värjer sig för att döda dykt upp i deras hemstad.

Första boken Cirkeln utgavs 2011 och uppföljaren Eld kom 2012. Den sista boken i trilogin – Nyckeln – släpptes den 15 november 2013. År 2013 kom seriesamlingen Berättelser från Engelsfors med berättelser som kretsar kring karaktärerna i Cirkeln och Eld.

Vart kan man se filmen Cirkeln?

Se Cirkeln – SVT Play – Gratis streaming på Webb-TV.nu.

I vilken fiktiv ort utspelar sig boken Cirkeln av Mats Strandberg?

Boken hyllades av kritikerna, älskades av läsarna, filmatiserades – och blev en världssuccé! Cirkeln utspelar sig i den fiktiva staden Engelsfors där De utvalda, en grupp gymnasieelever med magiska krafter, utkämpar en strid för att stoppa världens undergång – och för att klara sig genom tonåren.

Vilka dör i Cirkeln?

Det blir Minoo och Linnéa som hittar den döde Elias i båset. De två flickorna förhörs av den lokale polismannen Nicke, tillika Vanessas styvpappa. Linnéa antyder för Minoo att Elias inte tog sitt liv, hon är övertygad om att Elias aldrig skulle göra så.

När utspelar sig Cirkeln?

Cirkeln (2011) I den risiga staden Engelsfors har sex tjejer just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt. En elev hittas död på en av skolans toaletter.

Vilka är huvudpersonerna i Cirkeln?

Huvudpersonerna är alla tjejer och dem inser att de måste samarbeta för att överleva. Tjejerna är Minoo, Ida, Linnéa, Vanessa, Rebecka och Anna-Karin. Minoo bor i en villa med sina föräldrar. Hon är lite av en besserwisser och har högst betyg i alla ämnen.

Vilka är huvudpersonerna i boken Cirkeln?

Vad är Cirkeln för genre?

Ungdomslitteratur
SkräcklitteraturFantasylitteraturUrban fantasyÖvernaturlig skönlitteratur
Cirkeln/Genrer

När utspelar sig cirkeln?

Vem kom på Cirkeln?

När Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg kom på idén till Cirkeln hade de inte en aning om att deras bokprojekt skulle få så stor uppmärksamhet redan innan den getts ut. Rättigheterna har hittills sålts till England, Tyskland, Italien, Danmark och Norge och det är redan bestämt att boken ska bli film.

Hur börjar boken Cirkeln?

Engelsfors är ett litet samhälle omgivet av djupa skogar. Här bor Minou, Vanessa, Rebecka, Anna-Karin, Linnea och Ida, sex gymnasietjejer. En mörk natt när månen är röd möts de i en cirkel i den nedlagda folkparken. Ingen av dem vet hur de kommit dit eller varför de är där.

Share this post