Ny

Vad ar Sandspackel?

Vad är Sandspackel?

Spackel är en massa som består av ett fyllnadsmedel (krita eller finmalen sand) och ett bindemedel (linolja eller syntetharts). Du använder spackel för att fylla i håligheter och ojämnheter som skarvar eller spikhål. Här går vi igenom vad spacklets egenskaper är och hur det fungerar.

När används Sandspackel?

Används för i-, skarv- och bredspackling på puts, betong, lättbetong och skivmaterial, samt för spackling på tapetskarvar och målade ytor inomhus i torra utrymmen.mm. Lämplig även för iläggning av skarvremsa. Detta spackel tar ut ojämnheter lite bättre än ovanstående spacklet som heter fin.

Vilket spackel vägg?

Vilken typ av spackel ska jag använda? Det beror på vilken typ av yta du ska spackla och vad syftet är. Om du ska jämna till en grov yta eller fylla djupare håligheter kan du med fördel använda grovspackel.

Hur tjockt lager spackel kan man ha?

Med spackel kan du bara lägga på några millimeter tjockt lager. Lägger du på ett tjockare lager kommer materialet att krympa när det torkar. Och så måste du efterspackla. De problemen slipper du med gipsputs, som kan spacklas på väggen i upp till 5 cm tjocka lager, utan att krympa.

Vilket spackel till Bredspackling?

Spackel Medium är ett medelgraderat färdigblandat spackel som passar på de flesta underlag. Spacklet är speciellt användbart vid skarv- och bredspackling men fungerar även bra vid andra typer av spackelarbeten. Det är mycket lätt att spackla och mycket lätt att slipa.

Vad händer om man spacklar för tjockt?

Spacklar för tjockt Däremot drar de riktigt hårt med spackelspaden så spacklet följer med bort. Kvar blir bara ett tunt lager spackel över väggen med lite tjockare partier i håligheter och gropar. Lägger du ett tjockt lager kommer det inte torka helt vilket gör att tapeten riskerar att bli bubblig.

Vad är Påspackling?

Det brukar räcka med två stycken spacklingar för mindre- och mellanstora spikhål. Det första lagret – där du fyller igen hålen i fråga – kallas ispackling och det andra momentet – där du stryker på fler lager för att få en jämn yta kallas påspackling.

Share this post