Rekommendationer

Vad betyder variant?

Vad betyder variant?

Ordet variant är en synonym till version och typ och kan bland annat beskrivas som ”alternativ (val)möjlighet”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av variant samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en större fest?

Stor fest betyder i stort sett samma sak som gala eller skrika.

Vad betyder byter ut?

Byta Ut betyder ungefär detsamma som förändra.

Vad är en anledning?

Betydelse: Tillfällig, närmast verkande orsak; äfven liktydigt med Skäl.

Vad betyder försvaga?

Betydelse: Göra svag, svagare, beröfva kraft, styrka.

Vad är ett ämbete?

Ämbete betyder i stort sett samma sak som befattning.

Får man festa?

Du får använda lägenheten på ett normalt sätt Du som hyresgäst har rätt att använda din lägenhet på ett normalt sätt. Du får alltså både ha fest ibland, och spela musik. Men det finns inga tydliga regler för hur ofta man får ha fest eller hur sent man får spela musik.

Har anledning att festa?

Man behöver inte bara träffas för att fira någons födelsedag eller någon högtid, tex vid jul, nyår, påsk eller midsommar, utan det finns många andra anledningar att träffas och ha roligt. Ibland kan man även slå två flugor i en smäll, träffas och äta god mat och samtidigt utföra något nyttigt.

Vad är en rackarunge?

Ordet rackarunge är en synonym till slyngel och gamäng och kan beskrivas som ”lymmel, busfrö”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rackarunge samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder ordet frosseri?

Frosseri (lat. gula) är att överkonsumera något, till den punkt där den som frossar inte förmår konsumera allt utan stora delar går till spillo. Ofta syftar frosseriet på mat, men i utvidgad bemärkelse kan man även frossa i till exempel bilar eller skor.

Vad är en posör?

Posör betyder tillgjord person.

Vad betyder önskningar?

Ordet önskning är en synonym till önskan och önskemål och kan bland annat beskrivas som ”något som någon önskar sig; något som någon /innerligt/ vill ha”.

Share this post