Frågor

Ar Lippo tacken bra?

Är Lippo täcken bra?

Lippo Basic 0 g Vid regn håller det tätt och det är lätt och smidigt i materialet vilket gör det torkar fort. Trots mycket lek i hagen har täcket klarat sig bra och har endast dragit på sig några mindre hål i tyget vid ena bogvecket. Plus: Mycket bra passform och låg vikt.

Varför har man Stalltäcke?

Stalltäcke. Stalltäcken ska hålla hästen varm inne i stallet. Det är inte ett täcke som ska användas utomhus i regn och rusk. Det är en fördel om utsidan på täcket är slät, då är de mycket lättare att hålla dem rena.

Hur är Lippo täcken i storlek?

Om storleken: Lippotäckena är ganska precis i storleken och kortare i ryggen än tex Horseware. Ta en storlek större om du vill vara på den säkra sidan. Färg svart med blått kantband.

Vad är ett Skrittäcke?

Ett skrittäcke är något större och längre än ett ländtäcke och ligger både framför och bakom sadeln. Det går dessutom längre ner på hästens bakben än vad ländtäcket gör. Därför lämpar det sig också bäst, precis som namnet antyder, för lugnare turer i skogen eller i början/slutet av ett ridpass.

Vilket täcke på hästen?

Hur hög denier du behöver beror på om täcket är ett utetäcke, då en högra slitstyrka behövs, eller ett innertäcke, som behöver lägre. Vattenpelare beskriver hur vattentåligt hästtäcket är. Måttet anges oftast i millimeter. Går din häst ute mycket är ett täcke med åtminstone 3000 mm vattenpelare att rekommendera.

Vilket Flugtäcke är bäst?

Flugtäcke från Bucas som ska vara extremt lätt och skydda mot UV-ljus. Kostar 998 kronor och finns här. Zebrarandigt flugtäcke, också det från Bucas. Täcket är tillverkat av ett specialutvecklat finmaskigt lättviktsmaterial som skyddar mot både de minsta insekterna och solens UV-strålar.

Varför Flugtäcke häst?

Under sommarhalvåret är det ofta gott om flugor och knott i stall och hagar. Insekterna stör hästarna och orsakar ofta bett och klåda. Ett flugtäcke skyddar din häst mot dessa sommarplågor så hästen slipper få besvär.

Varför Flugtäcke?

Flugtäcken är perfekta i varmt väder när flygande insekter irriterar och stör hästen. Flugtäcken är gjorda för att skydda hästens känsliga hud mot insektsbett. Flugtäckets skyddande nät låter luften cirkulera fritt samtidigt som kroppen skyddas mot bett.

Share this post