Allmänning

Hur langt kan pollen spridas?

Hur långt kan pollen spridas?

Det pollen som folk huvudsakligen reagerar på är den vindpollinerande pollen som kan spridas flera mil med vinden (Dahl, Grundström & Pleijel, 2014).

När växer havtorn?

Havtorn kräver rikligt med solljus för att växa. Skördeperiod: Man kan plocka bär från vild havtorn i oktober då de är så mogna som möjligt och lätt lossnar från stjälkarna. Bären plockas helst efter den första kölden.

Hvad er tidlige pollenplanter?

Gode tidlige pollen og nektarplanter er fx: 1 Krokus, der er flere arter, med en lidt forskudt blomstring. Så sæt gerne flere forskellige. 2 Løgkarse, som også er også værtsplante for larver af aurora og kålsommerfuglene. 3 Følfod 4 Vorterod, lille fin gul plante som visner væk senere på sommeren. 5 Anemoner, både hvide, gule og blå. 6 Erantis 7 Døvnælder More

Hvad er blomster med pollen og nektar?

Blomster med pollen og nektar er bl.a. vigtige for bier, sommerfugle og svirrefluer: 1 Nektar er en sød og sukkerholdig væske, som blomsterne producerer for at lokke insekterne til, og insekterne drikker det… 2 Pollen er det proteinrige gule støv, som ved insekternes hjælp transporteres til en hunblomst og bestøver planten. Mange… More

Kan insekter fodre med pollen?

Mange insekter fodrer deres larver med pollen, og når de besøger blomsterne for at samle pollen til larverne, får de pollenstøv i pelsen, og fører det fra blomst til blomst. Det er et ret fint og vigtigt samarbejde som både insekterne og blomsterne har glæde af.

Er blomster med pollen vigtige for bier?

Der er både bier, sommerfugle og svirrefluer og mange andre, som lever af dette. Blomster med pollen og nektar er bl.a. vigtige for bier, sommerfugle og svirrefluer: Nektar er en sød og sukkerholdig væske, som blomsterne producerer for at lokke insekterne til, og insekterne drikker det som saftevand.

Share this post