Rekommendationer

Vad star Onos for?

Vad står Önos för?

Namnet Önos har anor tillbaka till den grekiska mytologin. Vinguden Dionysos gav en vinranka till en mäktig grekisk kung vid namn Oineus, som betyder vin på grekiska. Oineus uttalas Önos på skånska. Därav kronan på logotypen.

Var tillverkas Önos?

I den skånska lilla byn strax utanför Kristianstad ligger Nordens största syltanläggning. Det var i den här anläggningen som Orkla Foods Sveriges varumärke Önos såg dagens ljus då Ragnar Wollin grundade ett företag med en affärsidé om att göra vin på den lokala frukten, år 1903.

Vad hette Orkla förut?

Historik. Orkla Foods Sverige bildades 2014 genom sammanslagning av livsmedelsföretagen Abba Seafood, Procordia Food och Frödinge Mejeri, vilka alla ägdes av norska Orkla ASA. Huvudkontoret fanns då i Eslöv.

Vilken ort grundades Önos?

Affärsidén var mycket enkel: köp frukt och bär, brygg vin och sälj det till kyrkorna som nattvardsvin. Det var så Ragnar Wollin tänkte när han 1903 startade företaget Önos i den skånska lilla byn Tollarp utanför Kristianstad, där det på den tiden växte rikligt med frukt och bär. Ragnar Wollins affärsidé utvecklades.

Vilka märken äger Orkla?

Förutom att vår mat är säker och näringsmässigt riktig är den också god och av hög kvalitet. Under varumärkena Felix, Liva Energi, Ekströms, Frödinge, Önos, Abba, Kalles, Krögarklass, Hållö, Bob, Jokk, Risifrutti, Grebbestad, Anamma och Fun Light erbjuder vi ett brett sortiment av produkter.

Vad står Orkla för?

Orkla kan avse Orkla (älv) – en älv i Sør-Trøndelag fylke i Norge Orkla (företag) – ett norskt industrikonglomerat verksamt i Norden, Östeuropa, Asien och USA Orkla Foods Sverige – ett sv [..]

Är Orkla svenskt?

Den svenskodlade ärtan förädlas i Norge och Danmark till texturerat protein för att sedan levereras till Orklas anläggningar i Eslöv och Vansbro där Orklas växtbaserade sortiment tillagas.

Vilka företag ägs av Orkla?

Orkla i Sverige består av flera olika företag; Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care, Orkla Foods och Orkla Food Ingredients.

Vilka företag äger Orkla?

Vem äger Frankful?

Bakom varumärket står Orkla Foods Sverige. – Idag finns det en stor efterfrågan på hållbar mat med lågt koldioxidavtryck, men som samtidigt är riktigt god. Vi valde att ta oss an en av svenskarnas mest älskade rätter, tacos, för att visa hur enkelt det är att få in ett klimattänk i vardagen.

Varifrån kommer Frankful?

Orkla går in på tacomarknaden och lanserar ett helt nytt varumärke Frankful, som står för klimatsmart, massor av smak och inte minst enkelhet. Med hållbarhet som ledstjärna och ett helt veganskt sortiment riktar sig Frankful mot millennials och den starkt växande marknaden för växtbaserade livsmedel.

https://www.youtube.com/watch?v=j17p2cTeAR0

Share this post