Populära

Nar ar TEC7 Overmalningsbar?

När är TEC7 Övermålningsbar?

Kan man måla över TEC7? Ja. Vattenbaserad färg är att rekomendera. Alkydfärg går också bra men ger längre torktid och det rekommenderas därför att vänta 3-5 dagar med övermålning efter att fogen er lagd.

Är TEC7 bra?

TEC7 förblir flexibel i hela sin livslängd, är vibrations- och ljuddämpande, samt har bra motstånd mot kemikalier, mögel och bakterier. Den är mycket lämplig till Radon-tätning, är mycket väder- och åldringsbeständig, är UV-stabil och kan övermålas med dom flesta typer färg och lack (se bruksanvisning).

Vad är TEC7?

TEC7 är en universal superstark och flexibel MS Polymer som kan användas som kontruktionslim, tätningsmassa eller fogmassa på dom flesta material. TEC7 är miljöanpassad och livsmedelgodkänd, enligt BREEAM-NOR emissionskrav och innehåller inga ftalater, isocyanater eller skadliga lösningsmedel.

Vilken fogmassa?

Men vilken ska du då välja? Det beror helt och hållet på vad du ska utföra för arbete. Lite grovt sagt föreslår vi att du använder våtrumssilikon i våtrum, glassilikon till glas och speglar, taklim till tätning på tak, brandfogmassa när fogen ska tåla höga temperaturer och akrylfog i samband med måleriarbete.

Vilken fogmassa är bäst?

Är biltemas Multibond bra?

Stark och elastisk fog efter genomhärdning. Övermålningsbar med de flesta färger och lacker, även vattenburna. Snabb vidhäftning gör att du i de flesta fall inte behöver fastspänna, vilket sparar tid. Beständig mot väder och åldring.

Hur tvätta bort silikon?

Häll två eller tre koppar vit vinäger i en skål och ta på latexhandskar för att skydda dina händer mot irritation. Doppa en trasa i vinägerskålen och applicera sedan direkt på silikonet. Blöt silikonet rikligt och låt sedan verka. Skrubba silikonet med en borste.

Vilken slags fog ska man använda utomhus?

En fog, oavsett om den ligger utomhus eller inomhus, bör alltid tätas. Det är viktigt eftersom det annars kan ta sig in fukt och drag mellan plattorna. I fogen läggs en så kallad fogmassa….Fogmassa kan ha följande egenskaper:

  • Vattentålig.
  • UV-kompatibel.
  • Mögelhämmande.
  • Kylbeständig.
  • Övermålningsbar.
  • Särskilt elastisk.

Vilken fog ska man välja?

Det mest grundläggande att känna till är att en kontrasterande fogfärg framhäver plattan och dess form mer. Det vill säga, har du en mörk fog till en ljus platta, eller tvärtom – en ljus fog till en mörk platta – så blir själva kakelplattan mer framträdande.

https://www.youtube.com/watch?v=s53L4sTSg0M

Share this post