Trendig

Hur mycket luktar surstromming?

Hur mycket luktar surströmming?

Strömmingen läggs sedan i konservburkar för förvaring och efterjäsning. Surströmming luktar mycket kraftigt och smaken är salt.

Får man äta surströmming i lägenhet?

Det finns inga regler för vad du får och inte får äta i ditt hem, men du ska alltid ta hänsyn till dina grannar. Här följer några tips för att minska surströmmingslukt och ​här​​​ kan du läsa hela artikeln. Boo Dahlin, ordförande för surströmmingsakademien, tipsar: Öppna burken i en fylld tolvliters-vattenhink.

Är surströmming rutten?

Surströmmingens belackare brukar alltid säga att det är rutten fisk men då har de fel. Det är en fermenterad produkt som framställs under noga kontrollerade processer. Staphylococcus aureus, Bacillus cereus och Clostridium perfringens. Ingen av dessa kunde växa till i surströmmingen.

Hur öppnar man bäst en surströmmingsburk?

Så öppnar du surströmmingsburken på rätt sätt

  1. Lägg surströmmingen i frysen en halvtimme innan öppning så sänker du lukten lite.
  2. När du öppnar den skall du vinkla burken lite så att den luftficka som blir bara ger ett pys som du kan kontrollera med en servett över öppnaren.

Är surströmming gott?

Så äter du surströmming Låt inte den kraftfulla doften avskräcka, smaken är mildare och saltare. Fenor, ryggrad och inälvor tas bort men skinn och rom kan man äta. Smaklig måltid!

Får man äta surströmming i hyreshus?

Bör dock tänka på att även om hyresvärd inte kan förbjuda surströmmingsfester kvarstår dock regeln att du inte får störa dina grannar. Eftersom lukten av surströmming kan räknas som en störning kan det vara bra att fråga grannarna innan ni sätter igång. Så en fråga till alla er som bor i hyresrätt.

Kan man äta surströmming inomhus?

Nybörjare rekommenderas ofta att äta surströmmingen i en så kallad klämma, vilket är ett tunnbröd med smör, lök, surströmming och gräddfil, då gräddfilen mildrar smaken något. Ett varningens ord till sist – öppna ALDRIG burken med surströmming inomhus!

Kan surströmming bli dålig?

– Surströmmingen kan aldrig bli dålig; den kan inte bli skämd. Den blir bara till en soppa efter några år.

Hur gammal surströmming kan man äta?

Leif Mannerström är också mycket bestämd med att bäst före–datumet är helt ointressant när det kommer till både sill, matjessill och surströmming. – Smaken är bäst e f t e r bäst före–datum. Bäst är sill och surströmming när den är vintage. Minst ett, två år gammal och förvarad i rätt temperatur.

Kan surströmming bli för gammal?

Var får man äta surströmming?

Öppna under vatten. Boo Dahlin, ordförande för surströmmingsakademien, tipsar om att man kan öppna burken under vatten och spola ner spadet och renset i toalettstolen. – Det är inte bara en fix idé att surströmmingspremiären ska vara tredje torsdagen i augusti.

Share this post